22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Αυτοκίνητο | Αγώνας Motocross για πρώτη φορά στον Πύργο

Αυτοκίνητο - Ειδήσεις Νέα από την αγορά του αυτοκινήτου φορολογία

Αγώνας Motocross για πρώτη φορά στον Πύργο

Αγώνας Motocross για πρώτη φορά στον Πύργο (Video)

Ο αγώνας Motocross έγινε για πρώτη φορά στην πίστα των Δουνέικων Ηλείας, στις 7 Σεπτεμβρίου 2014.

Σε έναν αγώνα έκπληξη, ο Παναγιώτης Κουζής συνεχίζει την κυριαρχία του στην ΜΧ1, ενώ η νίκη του Μανώλη Κρητικού αλλάζει τα δεδομένα στην ΜΧ2.

Δουλεύοντας σκληρά κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής ανάπαυλας, οι πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross έδωσαν ραντεβού το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μία εντελώς νέα πίστα και σε έναν τόπο όπου για πρώτη φορά διοργανώνεται αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το νέο για την διεξαγωγή του πέμπτου γύρου για το φετινό πρωτάθλημα στη νέα πίστα των Δουνέικων έφτασε μόλις λίγες εβδομάδες πριν την τέλεση του αγώνα. Και μετά από σκληρή δουλειά, τα μέλη του τοπικού σωματείου “Διάθληση” κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν.

Ο Ιωάννης Τουρατζίδης σε δράση

Στην όμορφη και αμφιθεατρική πίστα της Ηλείας, με το ιδιαίτερο, κόκκινο – κίτρινο αμμόχωμα, εκτυλίχθηκαν οι μάχες των κατηγοριών του πρωταθλήματος. Αρκετοί θεατές βρέθηκαν στους χώρους γύρω από την πίστα, για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια εβδομήντα περίπου αναβατών motocross. Ο καιρός ήταν σύμμαχος όλων, με την ελαφριά βροχή που έπεσε κατά την διάρκεια του αγώνα να δροσίζει την ζεστή ατμόσφαιρα. Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, το ενδιαφέρον όλων στράφηκε στην ιδιαίτερη μάχη της κατηγορίας ΜΧ1, στην οποία μέχρι στιγμής ο Παναγιώτης Κουζής ήταν πρωταγωνιστής.

Αλλά σε αυτό τον αγώνα, ένας πολύ καλά προετοιμασμένος Δημήτρης Κοντολέτας έδειχνε πιο απειλητικός από ποτέ. Δουλεύοντας μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Δημήτρης Κοντολέτας καταφέρνει να βελτιώνει σταδιακά το επίπεδο και την ταχύτητά του, ενώ το γεγονός πως αγωνιζόταν μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, θα έδινε ίσως διαφορετική τροπή στον αγώνα. Έχοντας πετύχει τον καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα του Σάββατου, ο Κοντολέτας κατάφερε να κλέψει την εκκίνηση του πρώτου σκέλους της ΜΧ1, με τον Παναγιώτη Κουζή να μπλέκει σε ένα γκρουπάκι αναβατών και να καθυστερεί να τον ακολουθήσει. Το πρώτο σκέλος της μεγάλη κατηγορίας επιφύλασσε ίσως τις σπουδαιότερες συγκινήσεις, με τον Παναγιώτη Κουζή να κυνηγά μανιασμένα τον Δημήτρη Κοντολέτα και τελικά να τον περνά.

Με τον Κουζή στην πρώτη θέση και τον Κοντολέτα σε απόσταση αναπνοής, το γκρουπάκι των δύο πρωτοπόρων της ΜΧ1 οδήγησε σε ένα εκπληκτικό ρυθμό σε όλο τον αγώνα, καταφέρνοντας να προσπεράσει ρίχνοντας γύρο ακόμη και στον αναβάτη που βρισκόταν στην τέταρτη θέση. Τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύκολα για τον Παναγιώτη Κουζή στο δεύτερο σκέλος, με τον Δημήτρη Κοντολέτα και πάλι να τον ακολουθεί όμως κατά πόδας. Οι δύο τους τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις, ακολουθούμενοι από έναν πολύ καλό Γιώργο Ηλιόπουλο, ο οποίος φαίνεται να έχει δουλέψει σκληρά ανεβάζοντας την επίδοσή του μέσα στο καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, ένας ανανεωμένος Μανώλης Κρητικός καταφέρνει επιτέλους να αναδείξει την ταχύτητα και το ταλέντο του, κερδίζοντας την πρώτη του νίκη στην κατηγορία ΜΧ2. Για τη νίκη αυτή, ο μόλις 16 ετών αναβάτης έπρεπε να παλέψει αρκετά με το Γιάννη Τουρατζίδη, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα. Μετά από αρκετές ανακατατάξεις στο πρώτο σκέλος που έγινε υπό βροχή, οι δύο αναβάτες της Yamaha, Γιάννης Τουρατζίδης και Μανώλης Κρητικός βρέθηκαν να παλεύουν για τη νίκη, με ένα μικρό λάθος του δεύτερου να ανοίγει την πόρτα στον Τουρατζίδη. Όμως ο νεαρός Κρητικός επέστρεψε δυνατότερος και πιο αποφασισμένος στο δεύτερο σκέλος και κατάφερε να κάνει την διαφορά από το γκρουπάκι των πρώτων, παίρνοντας τη νίκη στο σκέλος αλλά και τη γενική κατάταξη του αγώνα [2ος – 1ος]. Αυτή την στιγμή, ο Κρητικός πέρασε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, με τον Γιάννη Τουρατζίδη να κρατά ακόμη την πρωτοπορία.

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος σε δράση

Ξεπερνώντας μερικά προβλήματα που αντιμετώπισε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο γερόλυκος του Ελληνικού motocross, Σταμάτης Λυρίου άλλαξε την δίχρονη μοτοσυκλέτα του για μία τετράχρονη και κατάφερε με μία δεύτερη και μία πρώτη θέση να κατακτήσει τη νίκη της κατηγορίας Open, την στιγμή που ο Γιώργος Καπέλης ήταν για μία φορά ο κυρίαρχος της κατηγορίας των Quad. Μετά από αυτό τον εντυπωσιακό αγώνα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαϊδα.

 

redbull.com

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!