17Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Αυτοκίνητο | Ένα Clio που καίει μόλις 1 lt/ 100 km!

Αυτοκίνητο - Ειδήσεις Νέα από την αγορά του αυτοκινήτου φορολογία

Ένα Clio που καίει μόλις 1 lt/ 100 km!

Ένα Clio που καίει μόλις 1 lt/ 100 km!

«Αυτοκίνητο που καίει 2 lt/100 km εσείς; Με 1 lt/100 km εμείς!».

Έτσι απαντά η Renault στις Peugeot-Citroen όσον αφορά το υβριδικό σουπερμίνι του μέλλοντος. Το EOLAB είναι ένα φουτουριστικό πρωτότυπο της κατηγορίας Β, το οποίο δανείζεται το όνομά του από το συνδυασμό του Αιόλου της ελληνικής μυθολογίας με την αγγλική λέξη για το εργαστήριο (Laboratory).

Η παγκόσμια πρεμιέρα του concept car θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι και η γαλλική μάρκα μας δείχνει επίσης πώς θα μοιάζει το Clio της επόμενης δεκαετίας. Η Renault υποστηρίζει ότι στο EOLAB υπάρχουν περίπου 100 τεχνολογικές καινοτομίες, τις οποίες σκοπεύει να περάσει στην παραγωγή μέσα στην επόμενη εξαετία.

Το βάρος του EOLAB είναι κατά 400 kg μικρότερο από αυτό ενός Clio. Το «αδυνάτισμα» προέρχεται κατά 160 kg από πλαίσιο και μηχανικά μέρη, κατά 130 kg από τα διάφορα μέρη του αμαξώματος (καπό, οροφή, πόρτες κλπ) και τα υπόλοιπα 110 kg από τις επενδύσεις και τον εξοπλισμό. Παράλληλα,ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας (0,235 Cd) έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το δημοφιλές μοντέλο της Renault. Με ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης από το έδαφος, ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, μπαταρίες ιόντων λιθίου και πολλά άλλα στη… φαρέτρα του, το Renault EOLAB πετυχαίνει μέση κατανάλωση 1 lt/100 km και εκπομπές ρύπων μόλις 22 g/km.

Το σύστημα Z.E. Hybrid περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο 1.0 βενζίνης με 75 PS και ηλεκτρικό μοτέρ 68 PS. Ο πρώτος συνδυάζεται με κιβώτιο 3 σχέσεων χωρίς συμπλέκτη. Η αυτονομία με αποκλειστική χρήση της ενέργειας από τις μπαταρίες φθάνει τα 60 km και με ταχύτητες έως 120 km/h.

newsauto.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!