23Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Αυτοκίνητο | Ανάκληση για Honda Jazz, Civic και Mitsubishi Pajero στην Ελλάδα

Αυτοκίνητο - Ειδήσεις Νέα από την αγορά του αυτοκινήτου φορολογία

Ανάκληση για Honda Jazz, Civic και Mitsubishi Pajero στην Ελλάδα

Ανάκληση για Honda Jazz, Civic και Mitsubishi Pajero στην Ελλάδα

Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκης ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Honda και Mitsubishi στην εγχώρια αγορά, προχωρά στην ανάκληση των μοντέλων Jazz, Civic και Pajero.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το zougla.gr, η ανάκληση αφορά 238 Honda Jazz και ένα Honda Civic με ημερομηνία παραγωγής μεταξύ 10/6/2003 και 2/9/2004. Στα παραπάνω οχήματα, ενδέχεται ο αερόσακος οδηγού να αναπτυχθεί με μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την ενδεδειγμένη σε περίπτωση ατυχήματος και παρεπόμενης ενεργοποίησης του, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του οδηγού.

Η ανάκληση των Pajero (V88W, V98W) αφορά συνολικά 141 οχήματα, μοντέλα ετών από 2007-2014. Η Mitsubishi Motors Corporation εντόπισε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων Pajero με κινητήρα 4M41, παρουσιάζεται συσσώρευση άνθρακα στο λιπαντικό τους, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει δυσλειτουργία του τεντωτήρα της καδένας χρονισμού, με πιθανή εμφάνιση θορύβου ή ακόμη και σπάσιμο της καδένας. Στην περίπτωση που σπάσει η καδένα, μπορεί να προκληθεί ζημιά στον κινητήρα.

Όπως σημειώνεται, μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα παραπάνω ζητήματα. Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda και της Mitsubishi για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν με την τεχνική διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483300 και 797 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!