17Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Αυτοκίνητο | ΑΟΛΑΠ: Συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την αυριανή έναρξη του Ολυμπιακού Ράλλυ

Αυτοκίνητο - Ειδήσεις Νέα από την αγορά του αυτοκινήτου φορολογία

ΑΟΛΑΠ: Συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την αυριανή έναρξη του Ολυμπιακού Ράλλυ

ΑΟΛΑΠ: Συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την έναρξη του Ολυμπιακού Ράλλυ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ, κ. Μιχάλης Αποστολόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος για το 36ο Ολυμπιακό Ράλλυ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ.Γεωργιόπουλου:

"36ο Ολυμπιακό Ράλλυ, ένας πανελλήνιος θεσμός, ένας θεσμός με πανελλήνια αναγνώριση στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και είναι τύχη που τον έχουμε και που τον φιλοξενούμε στην Ηλεία, τον φιλοξενούμε στον τόπο μας, και είναι τύχη που ο κύριος Αποστολόπουλος είναι εδώ, η ψυχή, πολλά χρόνια τώρα, αυτού του θεσμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, όπως ξέρετε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει αυτό το θεσμό, μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, κάνουμε ότι είναι δυνατόν γιατί ο θεσμός αυτός λειτουργεί στην εξωστρέφειά μας, λειτουργεί για τον τόπο μας, λειτουργεί για την αναγνώρισή του.

Το 36ο Ολυμπιακό Ράλλυ που είναι και το πρώτο ράλλυ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο πρώτος αγώνας ο οποίος γίνεται, πιστεύουμε και φέτος με τη βοήθεια και την οργανωτική ικανότητα της ΑΟΛΑΠ ότι θα στευθεί με απόλυτη επιτυχία. Ξεκινάει την Κυριακή με ένα μικρό τελετουργικό που θα γίνει το Σάββατο. Πιστεύουμε ότι θα πάει καλά γιατί εκείνη την ημέρα, όπως γνωρίζετε, έχουμε και άλλες διοργανώσεις αθλητικού χαρακτήρα όπως το Μαραθώνιο.

Η οργάνωση από τη δική σας την πλευρά κ. Αποστολόπουλε, αλλά και από την πλευρά της Π.Ε. Ηλείας σε σχέση με το Μαραθώνιο και τους συλλόγους θα λειτουργήσουν σε απόλυτη τάξη και αρμονία, και με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω δυο λόγια. Η Π.Ε. Ηλείας, έχετε διαπιστώσει τον τελευταίο καιρό, στηρίζει και προωθεί μια σειρά από αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα. Η Ολυμπία είναι μια μεγάλη ευκαιρία και έτσι την έχουμε δει για εμάς, σεβόμενοι και τις αξίες της προσπαθούμε να διοργανώσουμε με κέντρο αυτή και όχι μόνο ότι καλύτερο μπορούμε και ότι καλύτερο μας προσφέρεται. Θα πυκνώσουμε αυτό το πρόγραμμα εκδηλώσεων και τα επόμενα χρόνια και στο επόμενο διάστημα, γιατί έχουμε όλες τις δυνατότητες στον τομέα του αθλητικού και του πολιτιστικού τουρισμού να πάρουμε μια μεγάλη προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία, για την τοπική αγορά, για την ίδια την κοινωνία.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια προκαταβολικά στον κ.Αποστολόπουλο για την επιτυχία και θα είμαστε εκεί για να δούμε και τον αγώνα από κοντά. Ευχαριστώ πολύ."

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ, κ.Αποστολόπουλος, σχετικά με τη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ.Αποστολόπουλου:

"Κατ'αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την Π.Ε. Ηλείας και ιδιαιτέρως τον Αντιπεριφερειάρχη τον καινούριο, τον κ. Γεωργιόπουλο γιατί είναι συνοδοιπόρος μας η Περιφέρεια με ότι δυνάμεις διαθέτει.
Η έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τιμά την περιοχή μας και τα κορυφαία πληρώματα της Ελλάδος είναι στην Ηλεία από χτες να κάνουν τις επίσημες δοκιμές τους και να συνεισφέρουν και αυτοί στο ανυπέρβλητο και πλούσιο θέαμα στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θα αναφερθώ τελείως στο τελετουργικό για να είμαι τελείως σύντομος για να αναφερθώ και στα θέματα ασφαλείας.

Ο αγώνας ξεκινάει από αύριο το μεσημέρι 3 η ώρα με τη διαδικασία του διοικητικού και του τεχνικού ελέγχου στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Ιωνική που είναι ένας από τους χορηγούς του αγώνα. Εν συνεχεία επαναφέρουμε η ΑΟΛΑΠ την πανηγυρική τελετή έναρξης στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου.
Αυτό το show που έβλεπαν όλα αυτά τα χρόνια παλιά θα προσπαθήσουμε με τη στενή οικονομική δυνατότητα και τις συγκυρίες που έχει η αγορά της πόλης μας να προσφέρουμε ότι μπορούμε. Ο καιρός θα μας κάνει τη χάρη, απ'οτι βλέπουμε.

Ο αγώνας ξεκινάει 9 η ώρα το πρωί από την ειδική του Λάλα. Οι ειδικές είναι πέντε, τρεις φορές επαναλαμβανόμενος η ειδική Λάλα που είναι 18,5 χιλιόμετρα και 2 φορές επαναλαμβανόμενη η ειδική της Φολόης που είναι 13 χλμ.
Οι δρόμοι, ιδιαίτερα για την 1η ειδική, 7:30 θα κλείσουν.

Τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα, τα γνωστά, 4 ασθενοφόρα, 4 γιατροί, 4 πυροσβεστικά, δυνάμεις της αστυνομίας, 100 ενδιάμεσοι κριτές, φύλακες της ΑΟΛΑΠ και πάρα πάρα πολλοί, δηλαδή μια οργάνωση 200 ανθρώπων θα είναι στημένοι στους δρόμους σε ακρίβεια δευτερολέπτου για να περάσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Επειδή ο κόσμος θα είναι πολύς που θα παρακολουθεί και αγαπάει το Ράλλυ, θα θέλω να συστήσω για άλλη μια φορά ότι να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Να χρησιμοποιήσουν το φυλλάδιο του αγώνα και να πάνε από τις προσβάσεις στις ειδικές διαδρομές για να είναι άνετοι με το αυτοκίνητό τους ή με τα πόδια όταν θα μπουν στην ειδική διαδρομή διότι όποιος μπει από την αφετηρία έως τον τερματισμό του, θα μπει στις 7μισι το πρωί και θα φύγει στις 15:30 το απόγευμα και μετά δε θα έχει δυνατότητα να βγεί.

Να ακούνε τις οδηγίες των θεατών. Το άθλημα είναι επικίνδυνο και δεν παίζουμε. Μια πέτρα να πεταχτεί μπορεί να δημιουργήσει ατύχημα, όπως το ίδιο μια έξοδος από τον αγώνα. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, αλλά τον κόσμο που θα ακολουθεί τις οδηγίες. Θέλω να τονίσω πως, ότι γίνει θα έχουμε 4 ασθενοφώρα, η διοργάνωση θα είναι εκεί παρόντες και να ενημερώνονται από τους κριτές.

Επίσης, θέλω να πω ότι όλη η διοργάνωση είναι έμπειροι άνθρωποι με πτυχία ΟΜΑΕ της Ομοσπονδίας και δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη εκτός απροόπτου. Ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να κάνει η ΑΟΛΑΠ στα θέματα ασφαλείας με το πολύ μεγάλο κόστος το έχει κάνει. Θέλουμε την συμπεριφορά του κόσμου, τον αγαπάμε και τον θέλουμε κοντά μας, αλλά προσοχή."

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!