18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Αυτοκίνητο | ΑΟΛΑΠ: 27-28 Ιουνίου το 24ο Rally Sprint Αμαλιάδας

Αυτοκίνητο - Ειδήσεις Νέα από την αγορά του αυτοκινήτου φορολογία

ΑΟΛΑΠ: 27-28 Ιουνίου το 24ο Rally Sprint Αμαλιάδας

ΑΟΛΑΠ: 27-28 Ιουνίου το 24ο Rally Sprint Αμαλιάδας

Στις 27 και 28 Ιουνίου η ΑΟΛΑΠ, μετά από άδεια της ΕΠ.Α.- Ο.Μ.Α.Ε. συνδιοργανώνει με την Π.Δ.Ε.( Περιφ. Ενότητα Ηλείας), τον Δήμο ΄Ηλιδας και το Ν.Π.Δ.Δ. (Ηλείος), τον τρίτο γύρο του κυπέλλου ραλλυ χώματος 2015 Ελλάδος, με την ονομασία « 24ο Ράλλυ Σπριντ Αμαλιάδας».

Ο αγώνας θα γίνει σε καινούρια διαδρομή μήκους 10,3 Km, που ξεκινάει από το χωριό Κρυονέρι Αμαλιάδας και τερματίζει στο χωριό Δαφνιώτισσα. Το πρώτο μισό της ειδικής είναι νέο κομμάτι πλατύ και ανηφορικό στο μεγαλύτερο μέρος του και το δεύτερο κατηφορικό είναι τμήμα της ειδ. Διαδρομής «Ανάληψη» που είχε γίνει στο 15ο Ολύμπιον ράλλυ του 2004.
Ο αγώνας θα γίνει σε τρία τμήματα και η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου και ώρα 09:30 στην είσοδο του χωριού Κρυονέρι. Η ειδική διαδρομή κυκλώνει πολύ γρήγορα αφού η απλή διαδρομή του αγώνα είναι μόνο 4,5 χιλ/τρα

Το service του αγώνα βρίσκεται μετά το τέλος της ειδικής διαδρομής στην έξοδο του χωριού Δαφνιώτισσα.

Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνει το Σάββατο 27 Ιουνίου στην πλατεία της παραλίας της Κουρούτας (2,6 χιλ. από την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου) και ώρες 17:00 έως 19:30. Ανάλογα με τους συμμετέχοντες θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση με τα ωράρια προσέλευσης των αυτοκινήτων στον έλεγχο.

Το ίδιο βράδυ στις 21:00 θα γίνει πανηγυρική εκκίνηση στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας,

Η τελετή απονομής των επάθλων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή , μετά το πέρας του αγώνα στην πλατεία του ΔΔ Κρυονερίου, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια.
Οι εγγραφές συμμετοχής ξεκινάν στην Τετάρτη 10 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 19 Ιουνίου και το παράβολο συμμετοχής είναι 210€

Οι αναγνωρίσεις διαδρομών θα γίνονται μέχρι το Σάββατο 28 Μαρτίου (έως τη δύση του ηλίου) με ελεύθερο αριθμό περασμάτων. Παρακαλούνται οι αγωνιζόμενοι να τηρούν τους κανονισμούς περί αναγνωρίσεων, κυρίως όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία κινούνται στις ειδικές διαδρομές ώστε να αποφευχθεί η ενόχληση των κατοίκων (ανώτερο επιτρεπτό όριο 70Km/h).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες: Τηλ/Fax: 2621022165 (ώρες 19.00-21.00) ή 2622021277, 2621026354 κιν. 6937114349, 6937112825, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερες πληροφορίες (δήλωση συμμετοχής, χάρτης, ωράριο, κανονισμός Road book) και στο: http://aolapyrgos.blogspot.gr

Όπως δήλωσε ο κ.Μιχάλης Αποστολόπουλος, πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Συντελεστές της επαναφοράς των αγώνων στην περιοχή της Αμαλιάδος είναι η συνεργασία που είχε μαζί μου ο Δήμαρχος Αμαλιάδας, ο κ. Χριστοδουλόπουλος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ "Ηλείος", κα Ρούλα Γκουβίτσα, όπως και τα πολλά στελέχη-μέλη που έχει η Λέσχη μας στην Αμαλιάδα, τα οποία ζητούσαν τα τελευταία χρόνια επιτακτικά αγώνες στην περιοχή της Αμαλιάδος.

Επίσης είναι η θέληση η οργανωτική της ΑΟΛΑΠ σε αναζήτηση καινούριων ειδικών διαδρομών με προτεραιότητα το τελευταίο διάστημα πρώτα την περιοχή της Αμαλιάδος και μετά την περιοχή της Ζαχάρως, για να αλλάξουμε και λίγο κλίμα, γιατί είχαμε εγκατασταθεί μετά τις φωτιές από το 2007 στο οροπέδιο της Φολόης και κάπου κουραστήκαμε και κάπου κουράσαμε.

Θέλω να πω ότι η ανταπόκριση μέχρι στιγμής των επαγγελματιών της Αμαλιάδος είναι πάρα πολύ θετική ως προς τη διεξαγωγή του αγώνος, και έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα και πιστεύουμε και οργανωτικά και από θέμα χορηγών, που όπως έχουμε πει είναι η βασική πηγή διεξαγωγής των αγώνων, θα πάμε πάρα πολύ καλά."

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!