22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Αυτοκίνητο | «Κρυφό» χαράτσι στη συμφωνία: Αυξάνονται οι ασφάλειες αυτοκινήτου, ζωής και σπιτιών!

Αυτοκίνητο - Ειδήσεις Νέα από την αγορά του αυτοκινήτου φορολογία

«Κρυφό» χαράτσι στη συμφωνία: Αυξάνονται οι ασφάλειες αυτοκινήτου, ζωής και σπιτιών!

«Κρυφό» χαράτσι στη συμφωνία: Αυξάνονται οι ασφάλειες αυτοκινήτου, ζωής και σπιτιών!

Ανεβαίνει στο 15% ο συντελεστής στα ΙΧ – Ασφαλιστές: Αναμένουμε μεγάλη αύξηση στα ανασφάλιστα

Μια ακόμη οικονομική επιβάρυνση για όλα τα νοικοκυριά είναι «κρυμμένη» στη νέα συμφωνία, όπως αναφέρει το star.gr.

Τα νέα μέτρα της συμφωνίας αυξάνουν σημαντικά τον φόρο ασφαλίστρων στα οχήματα με τον συντελεστή να ανεβαίνει από το 10% στο 15%.

Όπως αναφέρει ο ασφαλιστής Γιάννης Καραθανάσης στο STAR, δίνοντας ένα παράδειγμα για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων, το εξάμηνο συμβόλαιο σε αυτοκίνητο 1.400 κυβικών αναμένεται να πάει στα 155 ευρώ από 150 που είναι σήμερα.

Την ώρα που αρκετοί πολίτες αναρωτιούνται εάν τελικά η λύση είναι το να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους, οι πράκτορες ασφαλίσεων προειδοποιούν για νέο κύμα ανασφάλιστων αυτοκινήτων που θα προστεθεί στο ήδη υπάρχον.

«Τα ανασφάλιστα ΙΧ είναι περίπου 800.000 και πιστεύω αν πάει έτσι η οικονομική κατάσταση θα διπλασιαστούν» εκτιμά ο κ. Καραθανάσης.

Το ίδιο θα συμβεί και στα σπίτια, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια πυρός που είναι υποχρεωτική όταν το σπίτι έχει αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, με τον φόρο να αυξάνεται από το 20% στο 25%.

Τέλος, αυξήσεις θα έχουμε και στα ασφαλιστήρια ζωής, η οποία θα είναι της τάξεως του 4%.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!