20Οκτώβριος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Αυτοκίνητο | Αρχαία Ολυμπία: Εκκίνηση σήμερα για το «Tour du Peloponnese» με 30 συμμετοχές

Αυτοκίνητο - Ειδήσεις Νέα από την αγορά του αυτοκινήτου φορολογία

Αρχαία Ολυμπία: Εκκίνηση σήμερα για το «Tour du Peloponnese» με 30 συμμετοχές

Αρχαία Ολυμπία: Εκκίνηση σήμερα για το «Tour du Peloponnese» με 30 συμμετοχές

Το  αποτελεί τον μεγαλύτερο σε διάρκεια και απόσταση αγώνα Ιστορικών αυτοκινήτων που διοργανώνεται στην Ελλάδα υπό την σκέπη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Φέτος είναι η τέταρτη χρόνιά και συνδιοργανώνεται από τα Σωματεία Α.Λ.Α. Κορίνθου και Α.Λ.Μ.Α. (Ναυπλίου), Scuderia Triskelion, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και Δήμο Γορτυνίας το διάστημα 02 έως 06 Οκτωβρίου 2017

Το Tour du Peloponnese, ένας συνδυασμός Regularity και Touring, πρόσφέρει στους λάτρεις το ιστορικού κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1200 χμ. εξαιρετικών Πελοπόννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Το αγωνιστικό σκέλος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η Triskelion είναι γνωστή για την επιλογή ποιοτικών διαδρομών και την άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει επίσης οδική βοήθεια στην περίπτωση απροόπτου και online υπηρεσίες αποτελεσμάτων. Με 30 διεθνή και ελληνικά πληρώματα να έχουν δηλώσει συμμετοχή οι μάχες στις ειδικές διαδρομές αναμένενεται να είναι σκληρές.

Η πανηγυρική εκκίνηση θα λάβει χώρα την δεύτερη ημέρα στην Αρχαία Ολυμπία τη Δευτέρα 02 Οκτωβρίου στις 12.00 με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνος και τη Δημητσάνα, αγωνιζόμενοι σε 7 ειδικές διαδρομές. Θα έχει προηγηθεί πρωινή ξέναγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο και στάδιο των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων. Στη Δημητσάνα θα έχουν την ευκαιρία να περιδιαβούν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου και να καταλύσουν στους όμορφους παραδοσιακούς ξενώνες του.

Η τρίτη ημέρα, Τρίτη 03 Οκτωβρίου, ανεβάζει την αδρεναλίνη περιλαμβάνοντας 7 ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς το Μυστρά και τελικό προορισμό τη Καλαμάτα όπου οι αγωνιζόμενοι θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο FILOXENIA.

Τη τέταρτη ημέρα, Τετάρτη 04 Οκτωβρίου, τα πληρώματα θα διασχίσουν την Μάνη με την άγρια δωρική ομορφιά του λακωνικού τοπίου με κατεύθυνση την Αρεόπολη, τα Σπήλαια Δυρού και τελικό προορισμό το Λιμένι. Το αγωνιστικό σκέλος περιλαμβάνει ακόμα 8 ειδικές διαδρομές με τους αγωνιζόμενους να απολαμβάνουν μερικές από τις ωραιότερες ορεινές και παραθαλάσιες διαδρομές της Ελλάδας. Η διανυκτέρευση της τρίτης ημέρας είναι προγραμματισμένος στο LIMENI BEACH.

Την πέμπτη ημέρα, Πέμπτη 05 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου θα λάβουν μέρος σε ακόμη 7 ειδικές διαδρομές προς Γερολιμενα και στάση για γεύμα στην όμορφη Ελιά, πριν ολοκληρώσουν στη Μονεμβασιά.

Την έκτη ημέρα, Παρασκευή 06 Οκτωβρίου, είναι προγραμματισμένες οι τελευταίες 7 ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς Γεράκι, Κοσμά και τερματισμό στο Ναύπλιο. Εκεί επισκέπτες και κάτοικοι θα εχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα Ιστορικά Αυτοκίνητα στο χώρο τερματισμού στην Προβλήτα Π στο Λιμάνι του Ναυπλίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο Φουγάρο.

Η έβδομη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, είναι ημέρα αναχώρησης των πληρωμάτων. Πριν την αναχώρηση τους περιλαμβάνεται στάση στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών και Νεμέας. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει στάση στο οινοποιείο Σκούρα για φαγητό και γευσιγνωσία των διάσημων κρασιών Νεμέας.

Τourdepel -1

Τourdepel -3

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!