22Ιανουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Αυτοκίνητο | Αλλάζουν τα πάντα στα διόδια: Πώς θα πληρώνουν οι οδηγοί

Αυτοκίνητο - Ειδήσεις Νέα από την αγορά του αυτοκινήτου φορολογία

Αλλάζουν τα πάντα στα διόδια: Πώς θα πληρώνουν οι οδηγοί

Αλλάζουν τα πάντα στα διόδια: Πώς θα πληρώνουν οι οδηγοί

Αλλάζουν τα πάντα στον τρόπο πληρωμής των διοδίων. Καταργούνται τα ταμεία και έρχονται εναλλακτικοί τρόποι χρέωσης για τους πολίτες.

Αλλάζουν τα πάντα στον τρόπο πληρωμής των διοδίων, όπως αναφέρει το thetoc.gr. Καταργούνται τα ταμεία και έρχονται εναλλακτικοί τρόποι χρέωσης για τους πολίτες. Είναι αξιοσημείωτο πως οι πολίτες θα μπορούν να περάσουν τους σταθμούς των διοδίων ακόμα και μέσω κινητού, κατεβάζοντας την ειδική εφαρμογή που θα ετοιμαστεί.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Σπίρτζης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο σύστημα διοδίων.

"Θα έχουμε μία συσκευή ή μία εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε "είπε ο κ. Σπίρτζης. Εξηγώντας, τον τρόπο πληρωμής, ανέφερε ότι η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.

Ο στόχος είναι μέσα στο 2018 να ξεκινήσει η εφαρμογή του πρώτα από την Εγνατία Οδό. Στη συνέχεια θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα εθνικά δίκτυα. Ένα ειδικό μηχάνημα θα καταγράφει την είσοδο στην οδό και στην έξοδο και μέσω αυτού ή του κινητού θα γίνεται η χρέωση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα υπάρξει μέριμνα και για τις μικρές αποστάσεις των κατοίκων στις περιοχέςόπου βρίσκονται οι σταθμοί. Σε αυτές τις περιπτώσεις η χρέωση θα γίνεται με εκπτώσεις.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!