21Ιανουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Αυτοκίνητο | Πύργος: Η ΑΟΛΑΠ έκοψε την πίτα της - Πλούσιο το 2018 σε δραστηριότητες για το μηχανοκίνητο αθλητισμό [PHOTOS]

Αυτοκίνητο - Ειδήσεις Νέα από την αγορά του αυτοκινήτου φορολογία

Πύργος: Η ΑΟΛΑΠ έκοψε την πίτα της - Πλούσιο το 2018 σε δραστηριότητες για το μηχανοκίνητο αθλητισμό [PHOTOS]

Πύργος: Η ΑΟΛΑΠ έκοψε την πίτα της - Πλούσιο το 2018 σε δραστηριότητες για το μηχανοκίνητο αθλητισμό [PHOTOS]

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της

έκοψε η Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ), το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου.

Τα μέλη της Λέσχης, οι αθλητές, καθώς και όλοι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, προκειμένου να ευχηθούν για τη νέα αγωνιστική χρονιά, ενώ την πίτα ευλόγησε ο π.Χαράλαμπος Αθανασόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ κ.Μιχάλης Αποστολόπουλος ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά, ανακοινώνοντας σπουδαίες δράσεις και για φέτος

Αναφερόμενος στο θέμα της δημιουργίας πίστας στον Πύργο, ο κ.Αποστολόπουλος παρουσίασε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή, γεγονός το οποίο θα την αναβαθμίσει σε ψυχαγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αυξάνοντας έτσι και τις θέσεις εργασίας.

Ο κ. Αποστολόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα για το 2018 το οποίο έχει ως εξής:

1ον)10 Μαρτίου, χοροεσπερίδα με βραβεύσεις των Αθλητών
2ον)14-15 Απριλίου, το 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ, Πρώτος Αγώνας του 54ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελλάδος.
3ον)13-14 Μαΐου, Αγώνας drift και drag day, με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, στο χώρο του αεροδρομίου Επιταλίου.
4ον) 9 Σεπτεμβρίου, αγώνας δεξιοτεχνίας.( Υπάρχει σχεδιασμός να γίνουν σε όλους τους Δήμους της Ηλείας, για να διαδοθεί το άθλημα, γιατί είναι μορφή αγώνων, που μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος με το ΙΧ αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται αγωνιστικό δίπλωμα.)
5ον)29-30 Σεπτεμβρίου, το 27ο Ράλλυ Αμαλιάδας, ο 4ος Γύρος του Πανελληνίου Κυπέλλου Χώματος Ελλάδος.
6ον)Νοέμβριος, το 2ο Wild Terrain 4X4, αγώνας του Επάθλου Κεντρικής Ελλάδος & Πελοποννήσου.
7ον)Προγραμματίζονται ημερίδες με θέμα την «οδική ασφάλεια», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
8ον) Συμμετοχή σε όλες τις αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που θα μας ζητηθεί βοήθεια.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ στην ομιλία του ανέφερε:

"Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΟΛΑΠ,

Σας καλωσορίζω σε μια ιδιαιτέρως σημαντική για μας συνάντηση, που είναι και η ΠΡΩΤΗ για το έτος 2018..
Η κοπή της φετινής βασιλόπιτας ήταν μόνο η αφορμή.
Η χρονιά που πέρασε παρότι γενικώς ήταν δύσκολη, νομίζω, ήταν μια γόνιμη χρονιά για το Σωματείο μας.
Το Δ.Σ., χωρίς περιττές κινήσεις, με τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε και με τη βοήθεια όλων σας, κατάφερε να πραγματοποιήσει της εξής αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις:
1) Διοργανώσαμε στις 1-2 Απριλίου 2017, το 38ο Ολυμπιακό Ράλλυ , τον 1ο γύρο του 53ου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδος, σε συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος, τον Δήμο Πύργου, την ΔΗΚΕ Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Με τεράστια επιτυχία, με εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών για το έτος 2017, και άριστη βαθμολογία Πρωταθληματικού Αγώνος από την ΟΜΑΕ.
2) Διοργανώσαμε και καθιερώσαμε 2ο μεγάλο αγώνα, στην Ηλεία, για το Κύπελλο Χώματος Ελλάδος. Στις 7- 8 Οκτωβρίου 2017, το 26ο Ράλλυ Σπρίντ Αμαλιάδος, τον 4ο γύρο του , με συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος, τον Δήμο Ήλιδος, με τεράστια οργανωτική επιτυχία και την μεγάλη ικανοποίηση των συμμετασχόντων, για 3η συνεχόμενη χρονιά.
3) Σε ατομικό επίπεδο 26 αθλητές μας συμμετείχαν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα- Κύπελλα – έπαθλα, κορυφαίες διοργανώσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία και πετύχαμε κορυφαίες διακρίσεις. Ενδεικτικές του επιπέδου Οδηγικής Ικανότητος των Αθλητών μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους κορυφαίους:
1)Μπαντούνας Ιωάννης, Δεύτερος Πρωταθλητής Οδηγός του 53ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελλάδος στην Γενική Κατάταξη, και Πρώτος στην κλάση C2, σε μία μάχη που κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα με ελάχιστους βαθμούς. Κορυφαία διάκριση στην ιστορία της λέσχης μας.
2) Τζέμος Κώστας – dino, Τρίτος οδηγός στην κλάση C2 και 7ος οδηγός της Γενικής κατάταξης του 53ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελλάδος.
3)Πανούτσος Παναγιώτης, Πρώτος οδηγός στην κατηγορία F2 και στην κλάση C6, του Κυπέλλου Χώματος Ελλάδος.
4) Αλεξανδρόπουλος Φώτης, Τρίτος Συνοδηγός στην κατηγορία F2 και πρώτος στην κλάση C6, του Κυπέλλου Χώματος Ελλάδος.
5) Καραγκούνης Ηλίας, Τρίτος Οδηγός στην κλάση C6 του κυπέλλου Ραλλύ χώματος.
6) Κωνσταντόπουλος Φώτης, Τρίτος συνοδηγός στην κλάση C6 του κυπέλλου Ραλλύ χώματος.
7)Λαϊνόπουλος Στέλιος, Τέταρτος Οδηγός Γενικής και κλάσης C2 του Κυπέλλου Χώματος Ελλάδος
8)Παπαδόπουλος Αναστάσιος, Τέταρτος Συνοδηγός Γενικής και κλάσης C2 του Κυπέλλου Χώματος Ελλάδος
9)Μάντεσης Χρήστος, Τέταρτος Οδηγός Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος στην Α7
10)Μπομπής Νικόλαος, Τέταρτος Οδηγός Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος στην Α5
Και όλοι οι υπόλοιποι διακρίθηκαν στις κατηγορίες και κλάσης που διαγωνίσθηκαν, ανά την Ελλάδα.
Μας η Λέσχη μας συμμετείχε σε όλα τα Αθλητικά και Κοινωνικά γεγονότα που ζητήθηκε η βοήθειά μας. Π.χ. 3ος Ολυμπιακός Μαραθώνιος, το νυχτερινό σιρκουϊ, του Ποδηλατοδρόμου Πύργου, στην «βραδιά των Άσσων», μας Πατρίς Sport, στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πύργου, στην «Λευκή Νύχτα» του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, κ.λ.π.
Αυτά πραγματοποιήθηκαν το 2017, και
Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές μας αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με αυτή την οικονομική κατοχή που βιώνουμε , εμείς εδώ σήμερα τα αφήσαμε όλα στην άκρη γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό αυτού του τόπου.
Όλοι μας, πιστεύω, είμαστε άτομα με όνειρα και ευαισθησίες. Σε ένα κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον που καταρρέει γύρω μας, μόνο ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να μείνει αλώβητος, ώστε να μας βοηθήσει να αντέξουμε… την κατάρρευση.
Το νέο πρόγραμμα λοιπόν για το 2018 έχει ως εξής:
1ον)10 Μαρτίου, χοροεσπερίδα με βραβεύσεις των Αθλητών μας.
Εδώ θα κάνω μια πρόσκληση ανοιχτή, προς όλους σας, να παραβρεθείτε για να τους τιμήσετε για τον αγώνα που κάνουν να προβάλλουν και να τιμούν την Ηλεία στο Πανελλήνιο.
2ον)14-15 Απριλίου, το 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ, Πρώτος Αγώνας του 54ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελλάδος.
3ον)13-14 Μαΐου, Αγώνας drift και drag day, με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, στο χώρο του αεροδρομίου Επιταλίου.
4ον)09 Σεπτεμβρίου, αγώνας δεξιοτεχνίας.( Υπάρχει σχεδιασμός να γίνουν σε όλους τους Δήμους της Ηλείας, για να διαδοθεί το άθλημα, γιατί είναι μορφή αγώνων, που μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος με το ΙΧ αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται αγωνιστικό δίπλωμα.
5ον)29-30 Σεπτεμβρίου, το 27ο Ράλλυ Αμαλιάδας, ο 4ος Γύρος του Πανελληνίου Κυπέλλου Χώματος Ελλάδος.
6ον)Νοέμβριος, το 2ο Wild Terrain 4X4, αγώνας του Επάθλου Κεντρικής Ελλάδος & Πελοποννήσου.
7ον)Προγραμματίζονται ημερίδες με θέμα την «οδική ασφάλεια», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
8ον) Συμμετοχή σε όλες τις αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που θα μας ζητηθεί βοήθεια.
Όλες αυτές οι εκδηλώσεις για να πραγματοποιηθούν, χρειαζόμαστε δίπλα μας συμπαραστάτες μας την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, τους Δήμους της Ηλείας, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, το Δασαρχείο, και φυσικά τους χορηγούς μας και όλους εσάς τους πιστούς μας φίλους.
Όλα αυτά για το 2018, ακούγονται ωραία ως πρόγραμμα, αλλά το θέμα που μας πονάει, όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και εκφράζουμε κάθε αρχή του χρόνου, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ, δικαιούμαστε μετά από 45 χρόνια ιστορίας, να είναι η χρονιά που το όνειρο θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Είναι γνωστό ,ότι εδώ και χρόνια η ΑΟΛΑΠ με την ηθική υποστήριξη των χιλιάδων φίλων της , ονειρεύτηκε και ονειρεύεται την δημιουργία Πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στον Πύργο . Το όνειρο μας αυτό δεν είναι μια ματαιόδοξη επιθυμία κάποιων, οι οποίοι έχουν μετρήσει λάθος την σχέση αναγκών και δυνατοτήτων της περιοχής αλλά σχέδιο συμμετοχής στις ανάγκες ανάπτυξης και διεξόδων του Νομού . Η Πίστα ως σχέδιο δεν αφορά μόνο του φίλους κάποιων εκδηλώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού η κάποιους <τρελούς>, που ψάχνουν πίστα για τρέχουν , αλλά όλους του κατοίκους του Νομού, που ονειρεύονται ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΠΡΟΟΔΟ.
Τους αφορά διότι η Πίστα θα χρησιμοποιείται: ως Πίστα μαθημάτων ασφαλούς οδήγησης , χώρος πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων , ποδηλατοδρόμιο και μια σειρά άλλες χρήσεις. Οι χρήσεις αυτές θα παρέχουν στο σύνολο των μελών μιας Οικογένειας, υγιείς δράσεις ψυχαγωγίας και κάλυψης του ελεύθερου χρόνου . Εάν, χωρίς την ύπαρξη Πίστας, η ΑΟΛΑΠ διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις, προσελκύοντας χιλιάδες φίλους του Αθλήματος από όλη την Ελλάδα, με την δημιουργία Πίστας, οι φίλοι του Αθλήματος –Επισκέπτες του Νομού θα πολλαπλασιασθούν και μαζί τους θα πολλαπλασιασθούν τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη του Νομού, αφού θα δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και αύξηση του τοπικού εισοδήματος, μέσω της δημιουργίας, ενός νέου τουριστικού ρεύματος, υψηλών εισοδημάτων. Ο λεγόμενος «Αθλητικός Τουρισμός»
Αξίζει να λάβουμε υπόψη μας ότι ένας Επισκέπτης του Νομού μας, με αφορμή μια εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού ,αφήνει στην τοπική αγορά τουλάχιστον τριπλάσια χρήματα από ένα απλό τουρίστα που έρχεται με ένα group. Αυτό δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε, όπως επίσης δεν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος χρειαζόμαστε, όλους του φορείς του Νομού μαζί μας, διότι από μόνοι μας μόνο την τεχνική διαχείριση μπορούμε να κάνουμε .
Εν συντομία:
Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να συσταθεί και να προχωρήσει εδώ και τώρα ο φορέας διαχείρισης, για να διεκδικήσουμε την έκταση, για χρήση γης, που ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πρώην τμήμα Πολιτικής Γής, με μπροστάρη την ΑΟΛΑΠ, τον Δήμο Πύργου, αφού στα διοικητικά του όρια βρίσκεται η έκταση, το Επιμελητήριο Ηλείας , τον Εμπορικό Σύλλογο και λοιπά. Και βέβαια με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Μην σας κουράζω άλλο, τελειώνοντας,
Θέλω να ευχηθώ, προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ, σε όλες και όλους σας χρόνια πολλά, με υγεία και στη νέα χρονιά να ικανοποιηθούν όλες οι προσδοκίες σας.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης:
1)Το Καφέ CORTE για την ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του .
2) Το Βιοτεχνία Ζαχαροπλαστικής «ΗΛΒΙΖΑΧ» Αφοί Χρονόπουλοι, για τις υπέροχες πίτες της.
3)Τους Αφοί Λεωνίδα και Σωτήρη Παναγόπουλο, για την προβολή της εικόνας.
4)Το Κατάστημα Κοσμημάτων: τους Αφοί Μάκης και Αλέξης Ρουσόπουλοι, για το υπέροχο γούρι.
5) Το κατάστημα κοσμημάτων «ΛΕΛΕ» για το γούρι μενταγιόν.
6)Την «Δωροτεχνική», για την προσφορά των 2 δερμάτινων οργαναϊτζερ, με το κομπιουτεράκι τους. και
7) Το Ανθοπωλείο «Αφοί Μοσχόπουλοι», για την υπέροχη σύνθεση.
8) Τον Λάμπρο Τσακριλή, για την υπέροχη φωτογράφιση της εκδήλωσης.
Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για όλους μας εδώ στην Ελλάδα. Να φύγει και να μην ξαναγυρίσει και να μην το βάλουμε κάτω. Θα προσπαθήσουμε, σαν τον Φοίνικα να ξαναγεννηθούμε μέσα από τις στάχτες μας και να ξαναχτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!
Εύχομαι σε όλους σας προσωπική Ευτυχία και Καλή Χρονιά."

Ναυαρχίδα όλων των εκδηλώσεων θα αποτελέσει στις 14-15 Απριλίου, το 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ, ο οποίος και είναι παραδοσιακά ο 1ος Αγώνας του 54ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελλάδος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο βοηθός Περιφερειάρχη κ. Δημήτρης Κωσταριάς, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ.Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο πρ. δήμαρχος Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Πύργου κα. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, κ. Λάκης Αθανασόπουλος,κ.Μπόμπορης Παναγιώτης,ο πρώην Αντιδήμαρχος Μπιλιώνης Σπύρος, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος , ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, οι Διευθυντές Υπηρεσιών, Δασαρχείου Πύργου κ.Λάττας Παναγιώτης και του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου του Τμήματος Αιμοδοσίας κα.Κωνσταντίνα Πανετα, ο επίτιμος πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου κ.Σκορδαλής Αθανασιος, ο Γραμματέας του Εμπορ. Συλλόγ. κ.Σκορδαλής Νίκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου Μπουλούτας Διονύσιος και ο πρώην πρόεδρος Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Νομού Ηλείας Τάκης Ξένος ο Αναπληρωτής Γραμματέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας των ΑΝΕΛ Ηλείας κ.Τάκης Τσιλιμίγκρας κ.α.

Οι τυχεροί της βραδιάς που βρήκαν το φλουρί ήταν η Κατερίνα Ντόκου και ο Δούφας Νίκος.

Δείτε φωτογραφίες:

27535096 2042607172642151 133188266 o

27479530 2042607109308824 297592367 o

27479738 2042606805975521 344421669 o

27484326 2042607445975457 1203469310 o

27484404 2042607715975430 239029376 o

27484855 2042607362642132 2031284538 o

27537678 2042607522642116 1525695480 o

27535889 2042606549308880 1278643777 o

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!