24Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Αεροδρόμιο Αράξου: Διακόπτει τις πτήσεις για Θεσσαλονίκη η Astra - Προτίμησε την Καλαμάτα

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Αεροδρόμιο Αράξου: Διακόπτει τις πτήσεις για Θεσσαλονίκη η Astra - Προτίμησε την Καλαμάτα

Αεροδρόμιο Αράξου: Διακόπτει τις πτήσεις για Θεσσαλονίκη η Astra - Προτίμησε την Καλαμάτα

Σε αποτυχία κατέληξε και το νέο εγχείρημα για μόνιμη αεροπορική σύνδεση μεταξύ του αεροδρομίου του Αράξου και της Θεσσαλονίκης, καθώς η εταιρεία Astra πρόκειται να εκτελέσει το τελευταίο της δρομολόγιο στις 23 Οκτωβρίου και να αποχωρήσει.

Ο Γ. ΓΚΟΥΒΙΤΣΑΣ
Την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το pelop.gr, έκανε γνωστή ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Επιμελητήριο Αχαΐας και είχε αντικείμενο τη χρήση κινητών εφαρμογών για την αξιοποίηση των τουριστικών ροών στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Οπως ανέφερε ο κ. Γκουβίτσας, το εγχείρημα της βορειοελλαδίτικης αεροπορικής εταιρείας Astra Airlines δεν βρήκε την ανταπόκριση που θα περίμενε κανείς από το επιβατικό κοινό, ως εκ τούτου τα δρομολόγια θα σταματήσουν στα τέλη του μήνα.

ΤΡΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ξεκίνησε τρεις πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη Κυριακή) μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αράξου, από τις 16 Ιουνίου με ένα πιλοτικό χρονοδιάγραμμα τεσσάρων μηνών.

Αρχικά η λειτουργία της γραμμής έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ενώ σε πανηγυρικό κλίμα ήταν και η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Αράξου από τοπικούς φορείς.

Η κίνηση επιβατών όμως παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα η γραμμή να μην καταστεί οικονομικά βιώσιμη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κόστος του εισιτηρίου παραμένει ένας ανασταλτικός παράγοντας, καθώς τα εισιτήρια με χαμηλές τιμές (40 ευρώ) ήταν ελάχιστα και πωλήθηκαν αμέσως την πρώτη περίοδο.
Οπως είπε ο κ. Γκουβίτσας, κάθε πτήση είχε 7-20 επιβάτες το πολύ, ενώ για να είναι βιώσιμη μια γραμμή θα έπρεπε να έχει κάθε φορά 30-35 επιβάτες.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία θα πραγματοποιεί τον χειμώνα πτήσεις από την Καλαμάτα.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!