18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Δυτ. Ελλάδα: Μέχρι τέλος του χρόνου η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Δυτ. Ελλάδα: Μέχρι τέλος του χρόνου η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων

Δυτ. Ελλάδα: Μέχρι τέλος του χρόνου η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων

Η Fraport παρέτεινε την εγγυητική της επιστολή

Με παράταση της εγγυητικής επιστολής της προχώρησε χθες η κοινοπραξία υπό τη γερμανική Fraport η οποία πλειοδότησε στο διαγωνισμό για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησαν και οι άλλοι δύο συμμετέχοντες, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Οι εγγυητικές επιστολές του σχήματος υπό την Fraport και των άλλων δύο ομίλων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τα περιφερεικά αεροδρόμια (Corporacion America – ΜΕΤΚΑ ΜΕΤΚ +0,37% και Vinci Airport – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις) έληγαν σήμερα.

Ετσι η παράταση ήταν απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με το γερμανικό όμιλο ώστε να διαμορφωθεί η τελική σύμβαση παραχώρησης που θα υπογράψει με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Το σχήμα της Fraport και το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις ενόψει της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης, με τη γερμανική πλευρά να θεωρεί πως όσο πιο πίσω πάει η τελική υπογραφή, τόσο πιο ελκυστική θα είναι η χρηματοδότηση της επένδυσης.

Οι Γερμανοί προσέφεραν εφάπαξ τίμημα 1,234 δισ. και ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ (συν ποσοστό περί το 28% των EBITDA από το 2019) και τώρα αναζητούν κεφάλαια.

Για την περίοδο 2016 – 2019 προβλέπονται επενδύσεις 330.000.000 ευρώ ενώ τυχόν επενδύσεις επέκτασης των αεροδρομίων συνδέονται με την αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Yπενθυμιζεται ότι ανάμεσα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα παραχωρηθούν, συμπεριλαμβάνονται αυτά του Ακτίου, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου και της Κέρκυρας.

H ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Σχετικά με το διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει, ότι σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, ο προτιμητέος επενδυτής Fraport AG – Slentel Ltd και οι αναπληρωματικοί υποψήφιοι CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε. και VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε. ανανέωσαν τις προσφορές τους.

Η σύμβαση παραχώρησης αναμένεται να υπογραφεί με τον προτιμητέο επενδυτή μέχρι το τέλος του έτους.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!