23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Αναστάτωση σε χιλιάδες γονείς: ΦΠΑ 23% για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Αναστάτωση σε χιλιάδες γονείς: ΦΠΑ 23% για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Αναστάτωση σε χιλιάδες γονείς: ΦΠΑ 23% για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Τυπική ισχύ έχει από αύριο ποσοστό 23% ΦΠΑ σε όλο το φάσμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς από την Παρασκευή έληξε η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την εξεύρεση ισοδυνάμων χωρίς επιτυχία.

Σε επικοινωνία του MEGA με το υπουργείο την Κυριακή γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, επομένως τυπικά από αύριο ο ΦΠΑ διαμορφώνεται σε ποσοστό 23%.

Αρχικά η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις πάγωσε την αύξηση του φόρου, ύστερα αποφάσισε να ισχύσει κλιμακωτά κάτι όμως που απορρίφθηκε από τους θεσμούς και από αύριο ισχύει κανονικά όπως ψηφίστηκε.

Ο νέος φόρος αφορά σε ένα εκατομμύριο μαθητές των οποίων οι γονείς θα κληθούν αναδρομικά να πληρώσουν "φουσκωμένα" δίδακτρα.
Στα φροντιστήρια που προετοιμάζουν μαθητές για πανελλήνιες η επιβάρυνση υπολογίζεται ότι θα φθάσει στα 700 έως 1.000 ευρώ ετησίως ενώ σε αυτά των ξένων γλωσσών στα περίπου 300 ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Στα ιδιωτικά σχολεία η επιβάρυνση θα είναι ακόμα πιο υπολογίσιμη καθώς για μαθητή που πληρώνει 7.000 ευρώ ετησίως αυτή θα είναι της τάξεως των 1.600 ευρώ.
Ήδη αρκετοί είναι οι γονείς που πιέζουν ώστε να μην κόβονται αποδείξεις προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με τον ΦΠΑ καθώς αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τα υφιστάμενα δίδακτρα.

Πηγή: MEGA/imerisia.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!