16Φεβρουάριος2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Απίστευτο: Επέβαλαν το πρώτο πρόστιμο για τον ΦΠΑ στα σχολεία!

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Απίστευτο: Επέβαλαν το πρώτο πρόστιμο για τον ΦΠΑ στα σχολεία!

Απίστευτο: Επέβαλαν το πρώτο πρόστιμο για τον ΦΠΑ στα σχολεία!

Οι κινήσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στα ποσοστά του ΦΠΑ που θα εφαρμοστούν

στην ιδιωτική εκπαίδευση έχουν οδηγήσει σε... βραχυκύκλωμα τις εφορίες.

Έτσι "έπεσαν" τα πρώτα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, σύμφωνα με την imerisia.gr, που δεν έσπευσαν να ενταχθούν στο νέο καθεστώς γιατί εκτίμησαν ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για πάγωμα και παρατάσεις ισχύουν.

Όπως είπε στο MEGA, ο Βασιλης Αντωνιάδης, ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου και φροντιστηρίου στον Πειραιά, το απίστευτο μπάχαλο με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η παράταση για υποβολή στο καθεστώς με... δελτίο Τύπου, του κόστισε 110 ευρώ.

Συγκεκριμένα το σχολείο και το φροντιστήριό του βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς δρόμους, στην ίδια περιοχή, όμως υπάγονται σε δύο διαφορετικές ΔΟΥ. Την περασμένη Παρασκευή, στις 23 Οκτωβρίου ημέρα που δόθηκε νέα παράταση ο κ. Αντωνιάδης μετέβη στην εφορία για να υπαχθεί στον ΦΠΑ. Στην πρώτη, δέχθηκαν κανονικά την αίτησή του, σύμφωνα με την παράταση, όμως στη δεύτερη δεν δέχθηκαν την παράταση, που είχε δοθεί με δελτίο τύπου και του επέβαλλαν πρόστιμο 110 ευρώ.

Πάντως το αλαλούμ συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε νέα παράταση, μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Όμως η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση γονείς καθώς δεν γνωρίζουν τί θα πληρώσουν αλλά και ιδιοκτήτες σχολείων και φροντιστηρίων, με τα έσοδα να έχουν "παγώσει".

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!