18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Δυτική Ελλάδα: Στη "φάκα" του ΣΔΟΕ 53χρονος επιχειρηματίας που είχε ..."ξεχάσει" να δηλώσει 800.000 ευρώ!

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Δυτική Ελλάδα: Στη "φάκα" του ΣΔΟΕ 53χρονος επιχειρηματίας που είχε ..."ξεχάσει" να δηλώσει 800.000 ευρώ!

Δυτική Ελλάδα: Στη "φάκα" του ΣΔΟΕ 53χρονος επιχειρηματίας που είχε ..."ξεχάσει" να δηλώσει 800.000 ευρώ!

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρους 53χρονου ημεδαπού, κατοίκου περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος κατηγορείται για απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του 53χρονου, για το χρονικό διάστημα από 01-01-2009 έως και 31-12-2012.

Κατά το διάστημα του ελέγχου, ο 53χρονος διατηρούσε ατομική επιχείρηση μεσιτείας καπνών και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα και συμμετείχε, ως εταίρος, σε δύο εταιρίες με αντικείμενο καπνομεσιτικές δραστηριότητες.

Από την σύγκριση των φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων προέκυψαν αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πρωτογενών πιστώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικού ύψους 793.662,91 ευρώ, στα οποία αντιστοιχεί φόρος που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Η έκθεση φορολογικού ελέγχου έχει αποσταλεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 53χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!