24Μάρτιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Η ΔΕΗ ξεκινάει διακοπές ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς και διαμένουν σε... πολυτελείς βίλες

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Η ΔΕΗ ξεκινάει διακοπές ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς και διαμένουν σε... πολυτελείς βίλες

Σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στη μέθοδο που ακολουθούν οι γνωστοί μπαταχτσήδες, η ΔΕΗ ξεκινάει σαφάρι ελέγχων με στόχο τους επιτήδειους, οι οποίοι, αν και έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, διαμένουν σε... πολυτελείς βίλες.

Οι έλεγχοι, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους έχοντες που διαμένουν σε πολυτελείς βίλες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΤΕπ, τόνισε ότι δεν επιβεβαιώνεται το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που αναφέρουν πληροφορίες και υπογράμμισε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ, προσπαθώντας να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα του προβλήματος.

Τόνισε δε ότι 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι από εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της επιχείρησης θα ξεκινήσει διακοπές σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές και υψηλές καταναλώσεις.

Ελεγχοι και για τους «μαϊμού» αγρότες

Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ κάνει νοικοκύρεμα και στα αγροτικά τιμολόγια σκανάροντας τους δικαιούχους, με σκοπό να εντοπίσει τους “μαϊμού” αγρότες που απολαμβάνουν κατά 30% φθηνότερο ρεύμα.

Μάλιστα όσοι δεν στείλουν βεβαιώσεις η ΔΕΗ θα παύσει να τους χορηγεί το κατά 30% φθηνότερο ρεύμα, επαναφέροντάς τους στο κανονικό τιμολόγιο. Σύμφωνα με την επιχείρηση από τους ιδιοκτήτες 190.000 παροχών, οι κάτοχοι 30.000 μετρητών δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της εταιρίας.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!