24Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Δυναμική η συμμετοχή των ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Δυναμική η συμμετοχή των ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δυναμική η συμμετοχή των ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

«Την κρίση δεν είναι δυνατόν να την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε»

Δυναμική ήταν η συμμετοχή των φορέων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) στην πλατεία Ομονοίας, στην Αθήνα. Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, αναφέρονται τα εξής:

«Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, με πάνω από 480 άτομα από την Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία να μετακινούνται με λεωφορεία, διασκευασμένα mini bus και ιδιωτικά οχήματα προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

orjigzatqg5639fd04f0f7e

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους διεκδικούν την προστασία των δικαιωμάτων τους στην εκπαίδευση, την εργασία, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την πρόνοια, την προστασία των εισοδημάτων, των επιδομάτων και των συντάξεων, την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία και την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης.

Να καταστεί ξεκάθαρο και σαφές πως την κρίση δεν είναι δυνατόν να την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.

ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Από την Αχαΐα συμμετείχαν: το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας, ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας, το Σωματείο Κωφών- Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Πάτρας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας, Ο Σύλλογος Γονέων για την Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ», η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας, η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Αχαΐας, οι Σύλλογοι Μεσογειακής Αναιμίας (Πάτρα '82 & ΑΣΠΠΑΜΑ), το Ίδρυμα «ΜΕΡΙΜΝΑ» και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Ιδρύματος, η Κιβωτός Αγάπης Πάτρας, ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Πατρών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων Εκπαιδευομένων και Εκπαιδευθέντων στο Κ.Ψ.Υ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» Πάτρας

Από την Αιτωλοακαρνανία συμμετείχαν: το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ναύπακτος, το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Η Ελπίδα», ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αμφιλοχίας «ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ», ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων ΑμεΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

piranopmro5639fd276b8a0

Από την Ηλεία συμμετείχαν: ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία και Γονέων αυτών Νομού Ηλείας «ΗΛΙΣ», ο Σύλλογος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ηλείας

Ενεργή ήταν και η συμμετοχή του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» Νομού Ζακύνθου.

Συντονιστής των φορέων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους ήταν Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων.». thebest.gr

foyukaaske5639fc13c582d

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!