22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Δυτική Ελλάδα: Εισέπραξαν λιγότερα χρήματα ή και καθόλου οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων !

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Δυτική Ελλάδα: Εισέπραξαν λιγότερα χρήματα ή και καθόλου οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων !

Δυτική Ελλάδα: Εισέπραξαν λιγότερα χρήματα ή και καθόλου οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων !

Πιστώθηκαν τα χρήματα στους περίπου 635.000 δικαιούχους γονείς από τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ.

Πολλά όμως είναι τα παράπονα που εκφράζονται ήδη από δικαιούχους που έλαβαν λιγότερα χρήματα απο αυτά που λάμβαναν πέρσι ή δεν έλαβαν καθόλου διότι η αίτηση Α21 έχει ελλείψεις. Την ίδια στιγμή αρκετοί τρίτεκνοι και πολύτεκνοι Πατρινοί εγκλωβίστηκαν με τα capital controls και μόλις τα μισά χρήματα μπόρεσαν να σηκώσουν.

Ουρές σχηματίζουν από χθες στα γκισέ των τραπεζών και το Ταχυδρομείο, σύμφωνα με το tempo24.gr, οι Πατρινοί δικαιούχοι προκειμένου να εισπράξουν τα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία θα έπρεπε να τους είχαν καταβληθεί από τις 16 Οκτωβρίου.

Αρκετοί εξ αυτών δοκίμασαν εκπλήξεις όταν ήρθε η σειρά τους να εξυπηρετηθούν.

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι που κάνει να λαμβάνουν πάνω από 700€ δεν κατάφεραν να εισπράξουν το σύνολο των επιδομάτων, καθώς ισχύει και σε αυτήν την κατηγορία το capital control. Μέχρι 420 ευρώ κατάφεραν να κάνουν ανάληψη και τα υπόλοιπα, αφού αλλάξει η εβδομάδα.

Παράλληλα πολλά είναι τα παράπονα δικαιούχων ότι έλαβαν λιγότερα χρήματα από αυτά που πήραν είτε πέρσι είτε στην προκαταβολή που έλαβαν τον Απρίλιο.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους.

Είτε η φορολογική τους δήλωση παρουσίασε φέτος περισσότερα εισοδήματα (πραγματικά, τεκμαρτά) είτε έγινε η αίτηση Α21 μετά τις 04/09 και δεν έλαβαν το επίδομα.

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 4-9-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr ), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ. Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!