25Μάρτιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Μαύρο στο Mega με απόφαση του ΕΣΡ - Δεν έλαβε θεματική άδεια

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Μαύρο στο Mega με απόφαση του ΕΣΡ - Δεν έλαβε θεματική άδεια

Μαύρο στο Mega με απόφαση του ΕΣΡ - Δεν έλαβε θεματική άδεια

Τερματίζει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς αναγνωρίζει ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός.

Η απόφαση ελήφθη με 6 ψήφους υπέρ του κλεισίματος και 3 κατά, όπως αναφέρει το thetoc.gr.

Να σημειωθεί πως έξω από το ΕΣΡ βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι του Mega.

Υπενθυμίζεται ότι το MEGA δεν προσήλθε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού οι μέτοχοί του δεν κατέθεσαν αίτηση στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ πριν από οκτώ ημέρες (5 Μαρτίου 2018) το ΕΣΡ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να αποφανθεί σήμερα για το εάν πρέπει να πέσει "μαύρο" στο κανάλι. Tαυτόχρονα, είχε δώσει παράταση ολίγων ημερών, καθώς ο εκ των μετόχων Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίστηκε να προτείνει την μετατροπή του MEGA σε θεματικό κανάλι. Το EΣΡ ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις και αναλυτικό υπόμνημα, ώστε να κρίνει εάν είναι εφικτή αυτή η λύση.

Τελικά, σήμερα τα μέλη του συμβουλιου έκριναν ότι δεν παρουσιάστηκε πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο και προχώρησε σε μία απόφαση που σηματοδοτεί "τέλος εποχής" για το πρώτο κανάλι που μπήκε στα σπίτια των Ελλήνων, όταν άνοιξε ο δρόμος της ιδιωτικής τηλεόρασης πριν από 28 χρόνια.

Η απόφαση του ΕΣΡ οδηγεί θεωρητικά σε πτώχευση την εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., ενώ η κατάσταση είναι εφιαλτική για τους 420 εργαζόμενους του MEGA, αφού χάνουν οριστικά την εργασία τους και μάλιστα χωρίς να προβλέπεται αποζημίωση απόλυσης.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!