25Μάρτιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Απ. Κατσιφάρας: Είστε το μέλλον του τόπου μας, δίνετε με επιτυχία τη δική σας μάχη στο χώρο της γνώσης

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Απ. Κατσιφάρας: Είστε το μέλλον του τόπου μας, δίνετε με επιτυχία τη δική σας μάχη στο χώρο της γνώσης

Απ. Κατσιφάρας: Είστε το μέλλον του τόπου μας, δίνετε με επιτυχία τη δική σας μάχη στο χώρο της γνώσης

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στους βραβευθέντες μαθητές στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της ΕΜΕ

«Σας συγχαίρω από καρδιάς γιατί σε δύσκολους καιρούς δίνετε με επιτυχία τη δική σας μάχη στο χώρο της γνώσης. Είστε το μέλλον του τόπου μας. Στηρίζουμε τη νέα γενιά, τη νεολαία μας, που σηματοδοτεί τις καλύτερες προοπτικές για την επόμενη μέρα». Με αυτά τα λόγια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας άνοιξε την ετήσια  εκδήλωση βράβευσης των Μαθητών που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Συνεχίζοντας τους  προέτρεψε να επιμείνουν στην προσπάθειά τους, ώστε να γίνουν χρήσιμοι πολίτες για τη χώρα που τους έχει ανάγκη σήμερα, περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν.

Τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος απένειμαν  βραβεία στους διακριθέντες μαθητές. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στο συνεδριακό κέντρο των ΑΤΕΙ Πάτρας. Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Παράρτημα Αχαΐας της ΕΜΕ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων ζωής και δράσης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ενώ το 2018 έχει κηρυχτεί, από την Ελληνική πολιτεία, έτος των Μαθηματικών.  

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος  Ευτύχης Παπαδοπετράκης, αφού συνεχάρη τους μαθητές, τόνισε ότι φέτος οι μαθητές της Αχαΐας πήγαν πολύ καλά και συγκεκριμένα:  101, από τα 300 που συμμετείχαν,  πέρασαν τη πρώτη φάση, το «Θαλή», 19 τη δεύτερη, τον «Ευκλείδη», και δύο τον «Αρχιμήδη», ευχόμενος στα δύο αυτά παιδιά να εκπροσωπήσουν την Αχαΐα και στην Ολυμπιακή Ομάδα.

Την Εκδήλωση χαιρέτησε και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Γεώργιος Αφράτης και ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Σπύρος Παπαδάκης.

Η κεντρική ομιλία με θέμα «Η ανθρώπινη λογική, χθες, σήμερα, αύριο», έγινε από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Γιώργο Δάσιο.

0021

0025

0041

0047

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!