21Ιανουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Βίτσας από Βάρδα: Στόχος να επανεκδοθούν άμεσα τα χαρτιά των εργατών γης - Τι θα γίνει με τη στέγαση - ΦΩΤΟ

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Βίτσας από Βάρδα: Στόχος να επανεκδοθούν άμεσα τα χαρτιά των εργατών γης - Τι θα γίνει με τη στέγαση - ΦΩΤΟ

Βίτσας από Βάρδα: Στόχος να επανεκδοθούν άμεσα τα χαρτιά των εργατών γης - Τι θα γίνει με τη στέγαση - ΦΩΤΟ

Στην Ηλεία ο Υπουργός

σήμερα μια εβδομάδα μετά τη φωτιά στον καταυλισμό εργατών γης

Να τρέξουν οι διαδικασίες και με τον κατάλληλο συντονισμό και συνεργασία να επανεκδοθούν άμεσα τα έγγραφα των εργατών γης, ζήτησε από τη Βάρδα Ηλείας ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. Στόχος είναι σε περίπου 15 ημέρες να έχουν τα χαρτιά τους, οι εργάτες γης, που μένουν στη Μανωλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι κάηκαν την περασμένη εβδομάδα στη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της στέγασής τους. Αυτή τη στιγμή οι 346 αλλοδαποί εργάτες μένουν σε σκηνές που τους έχει δώσει ο Δήμος, στο σημείο που διέμεναν και πριν.

Ο Υπουργός εξετάζει τη δυνατότητα να λυθεί το στεγαστικό τους μέσω προγράμματος, όπου θα δίνονται στους εργοδότες τους, οικίσκοι για να διαμένουν.

Οι περισσότεροι εργάτες γης είναι από το Μπαγκλαντές. Μια μικρή μερίδα προέρχεται από το Πακιστάν. Η σύσκεψη στα Βάρδα ολοκληρώθηκε.

Ο Υπουργός μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και άλλους φορείς κατευθύνθηκαν στη Μυρσίνη όπου διαμένουν Σύριοι κυρίως πρόσφυγες.

Επισκέφθηκε μίνι μάρκετ και νηπιαγωγείο της περιοχής, που βρίσκεται μέσα στη φομή φιλοξενίας της Μυρσίνης, στην οποία διοαμένουν περίπυο 240 άτομα.

Στο νηπιαγωγείο φοιτούν 13 παιδιά.Επίσης κατασκευάζεται νέο κτίριο για τη φιλοξενία επιπλέον 35 - 40 προσφύγων.

Το αίτημα που διατύπωσαν στον Υπουργό ήταν να μεταφερθούν τα χαρτιά τους από την Αθήνα στην Πάτρα, τα οποία τους ζητούνται για τη χορήγηση ασύλου και την επανένωση με τις οικογένειές τους. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για ικανοποίηση του αιτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

nwaxdudwuy5b20e2d134953

rqnndemykq5b20fd898ec9a

uomvanrpvm5b20fd754eed1

Στη Βάρδα βρίσκεται αυτή την ώρα ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος συσκέπτεται με φορείς στο παλιό Δημαρχείο της Βάρδας.

Ο υπουργός σήμερα θα βρεθεί και στη Νέα Μανωλάδα θα βρεθεί σήμερα, μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον πρόχειρο καταυλισμό των αλλοδαπών εργατών γης. Επίσης θα επισκεφθεί και τη Μυρσίνη Ηλείας όπου έχουν βρει στέγη Σύριοι Πρόσφυγες.

Όπως είπε ο κ. Βίτσας θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέκδοση των εγγράφων τους, των αδειών παραμονής τους που κάηκαν, ενώ θα τους δοθεί και ρουχισμός.

Μάλιστα ζήτησε τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών και να κινηθούν με εντατικούς ρυθμούς , ώστε σε 15 μέρες να έχουν νέα χαρτιά οι εργάτες γης. thebest.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!