22Ιανουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Πανό στον Παρθενώνα σήκωσε ο Ρουβίκωνας για τον Κουφοντίνα

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Πανό στον Παρθενώνα σήκωσε ο Ρουβίκωνας για τον Κουφοντίνα

Πανό στον Παρθενώνα σήκωσε ο Ρουβίκωνας για τον Κουφοντίνα

Μέχρι τον βράχο της Ακρόπολης έφτασαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που έχει δημοσιοποιηθεί από τους ίδιους, μία ομάδα τεσσάρων ατόμων στάθηκε μπροστά από το μνημείο του Παρθενώνα και σήκωσε ένα πανό γραμμένο στα αγγλικά με σκοπό, όπως αναφέρουν να απευθυνθούν και στο ξενόγλωσσο κοινό. Σύμφωνα με το σύνθημα αυτό "Η ελληνική δημοκρατία σκοτώνει τον απεργό πείνας - άδεια στον Δ. Κουφοντίνα".

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, σε κείμενο που ανάρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου, "για εμάς ο Κουφοντίνας είναι αγωνιστής και αυτό φυσικά παίζει ρόλο στην ένταση της αλληλεγγύης μας στον συγκεκριμένο αγώνα που δίνει".

"Επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει, ή τον κόσμο που έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο. Η δημοκρατία είναι μια χαρά ως τουριστικό προϊόν αλλά ως πραγματικότητα είναι άλλη υπόθεση".capital.gr

d94c45cf34464bff9d8c9a643b413b5a

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!