19Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου: Συνεργασία με την Κατασκήνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα ΦΠΨ)

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου: Συνεργασία με την Κατασκήνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα ΦΠΨ)

Η Βιβλιοθήκη Πύργου

αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση συνεργασίας με το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατασκήνωση για τα παιδιά των μελών ΔΕΠ και των εργαζομένων στη Φιλοσοφική Σχολή, τη Θεολογική Σχολή και τη Σχολή Θετικών Επιστημών στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Αυλώνας Αττικής).

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σερφάρω με ασφάλεια στο διαδίκτυο» σε δύο ομάδες μαθητών (Δημοτικού και Γυμανσίου) Τα παιδιά παρακολούθησαν με προσοχή πραγματικά περιστατικά που έχει δώσει κατά καιρούς στη δημοσιότητα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και συμμετείχαν ενεργά με εύστοχες παρεμβάσεις, απορίες και σχόλια. Τέλος, έπαιξαν το επιτραπέζιο παιχνίδι «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» που έχει δημιουργηθεί από τη Βιβλιοθήκη μας ειδικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πήραν από ένα αναμνηστικό μαγνητάκι με σχετικές εικόνες και γελοιογραφίες.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία την αρχηγό και τα στελέχη της Κατασκήνωσης και ιδιαίτερα:

– την επιστημονική συνεργάτιδα του ΦΠΨ κ. Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία είχε την οργανωτική ευθύνη

– το συντονιστή των εκπαιδευτικών δράσεων κ. Δημ. Πάνο, επιστημονικό συνεργάτη του ΦΠΨ και

– την καθηγήτρια Παιδαγωγικής κ. Μαρίζα Φουντοπούλου, πρόεδρο του ΦΠΨ, η οποία είχε την επιστημονική εποπτεία της Κατασκήνωσης.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!