22Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Πύργος: Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου [PHOTOS]

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Πύργος: Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου [PHOTOS]

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού

και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή παρουσία των Βουλευτών Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Μάκη Μπαλαούρα για τα έργα: «Βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου ΤΚ Κατακόλου» και «Επαναφορά λειτουργικότητας ανοιχτού κολυμβητήριου Δ. Πύργου».

Σε δηλώσεις του ο κ.Μπαξεβανάκης αναφέρει:

«Άλλο ένα από τα χρονίζοντα προβλήματα του νομού μας παίρνει το δρόμο για την επίλυσή του. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού για την επαναλειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου Πύργου, καθώς και η αντίστοιχη για το γήπεδο του Κατακόλου δείχνουν ότι η κυβέρνησή μας μπορεί να δίνει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που άλλοι δημιούργησαν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτιμάμε να δουλεύουμε αθόρυβα και να είμαστε αποτελεσματικοί. Αφήνουμε τις φανφάρες και τις πομπώδεις δηλώσεις σ' αυτούς που κυβερνούσαν επί δεκαετίες και κατέστρεψαν τη χώρα και τον λαό μας.»

Δήλωση της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου - Σαλτάρη

«Σήμερα Πέμπτη 08/11/2018 ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής υπέγραψαν Προγραμματικές Συμβάσεις για τα έργα «Βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου ΤΚ Κατακόλου» και «Επαναφορά λειτουργικότητας ανοιχτού κολυμβητήριου Δήμου Πύργου». Κατά την υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθησαν οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη και Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας του Πύργου, καλύπτοντας ανάγκες της αθλητικής και μαθητικής κοινότητας, των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και όλων των πολιτών του δήμου Πύργου. Είναι ένα θέμα που το είχα αναδείξει επανειλημμένα μέσω Κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισκέψεων και συσκέψεων με τοπικούς φορείς στο παρελθόν.

Με αφορμή την παραπάνω θετική εξέλιξη θα ήθελα να ενημερώσω ότι περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τις επόμενες μέρες για μερικά ακόμα έργα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού μας.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αφορούν: τον ηλεκτροφωτισμό του Γηπέδου Πελοπίου (22.000€), την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου του Δημοτικού Σταδίου Αμαλιάδας (97.000€) και την βελτίωση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου Αρχαίας Ολυμπίας (74.000€).

Σε πολύ καλό δρόμο άλλωστε βρίσκεται και η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου Αμαλιάδας, ύστερα από πρόσφατη σύσκεψη που είχα στο Υπουργείο Οικονομίας. Το έργο έχει μελετητική ωριμότητα και ο Δήμος Ήλιδας έχει υποβάλλει πρότασή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη η οποία βρίσκεται στην φάση της αξιολόγησης και αναμένεται πολύ σύντομα να εγκριθεί χωρίς προβλήματα.

Για να έχουμε μια συνολική εικόνα των έργων που πρόκειται να γίνουν και σχετίζονται με τον αθλητισμό να υπενθυμίσω και την αναβάθμιση των αύλειων χώρων του Σχολικού Συγκροτήματος/Δημοτικού Σχολείου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας μέσω του πιλοτικού προγράμματος «ΕΜΑΥΤΙΩΝ». Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο περιλαμβάνουν την βελτίωση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης με πρόβλεψη και για πετοσφαίριση, την κατασκευή στίβου περιμετρικά του γηπέδου μπάσκετ, την κατασκευή εγκατάστασης για άλματα σε μήκος, την κατασκευή βαλβίδας και οριοθέτηση χώρου για αθλήματα ρίψεων και τέλος την κατασκευή αγωνιστικού χώρου γηπέδου ποδοσφαίρου. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται στην διαδικασία εύρεσης αναδόχου για την υλοποίηση του έργου.

Με όλα τα παραπάνω καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον αυτής της κυβέρνησης για την υλοποίηση έργων Αθλητισμού που παρέμεναν δεκαετίες απαξιωμένα.»

αρχείο-λήψης-1

αρχείο-λήψης-2

αρχείο-λήψης-3

αρχείο-λήψης-4

αρχείο-λήψης

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!