24Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ και φωτιές στα Εξάρχεια – Επεισόδια και στην Αλεξάνδρας μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο [εικόνες]

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ και φωτιές στα Εξάρχεια – Επεισόδια και στην Αλεξάνδρας μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο [εικόνες]

H κεφαλή της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου έφθασε στην αμερικανική πρεσβεία χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο με τους ταραξίες να επιτίθενται με μολότοφ από ταράτσες και ναυτικές φωτοβολίδες! Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει και το ειδικό όχημα που πετά νερό με πίεση στους κουκουλοφόρους προκειμένου να τους εκτοπίσει.

Οι κουκουλοφόροι έχουν συγκεντρωθεί στα Εξάρχεια και έχουν στήσει οδοφράγματα στις οδούς Τοσίτσα και Στουρνάρη.

Οι νεαροί αρχικά έριξαν μία μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της οδού Στουρνάρη, έβαλαν φωτιές σε κάδους και οπισθοχώρησαν προς την πλατεία Εξαρχείων.

Στη συνέχεια ομάδα νεαρών βγήκε από το Πολυτεχνείο και επιτέθηκε με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Τα επεισόδια δεν άργησαν να επεκταθούν με τους κουκουλοφόρους να βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων και στο Πολυτεχνείο. Νεαροί πέταξαν μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις και από την ταράτσα του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα νεαροί επιτίθενται με ναυτικές φωτοβολίδες.

alexandras

alexandras1

epeisodia-500

Επεισόδια και προσαγωγές στους Αμπελόκηπους

Μετά το τέλος της πορείας, νεαροί συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι».

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια στις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές σε κάδους.

Έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

Εξαιτίας της παρουσίας αντιεξουσιαστών στον χώρο, ο κόσμος που προσήλθε στο Πολυτεχνείο το Σάββατο ήταν λιγοστός.

Η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης από την Επιτροπή Εορτασμού 17ης Νοεμβρίου 1973 δεν πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, με το κλείσιμο των θυρών του Πολυτεχνείου.

Ένταση στο Αριστοτέλειο

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν φοιτητές δεν επέτρεψαν να περάσει το προεδρείο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι.

Σε νέα ένταση φοιτητές δεν επέτρεψαν την είσοδο στον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και στον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη. Όπως τόνισαν οι φοιτητές δεν θα επιτρέψουν την είσοδο σε κανέναν που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

eleftherostypos.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!