21Σεπτέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Επιστολή Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία λόγω των σεισμών

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Επιστολή Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία λόγω των σεισμών

Επιστολή για τα προβλήματα

που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία λόγω των σεισμών απέστειλε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Αναλυτικά αναφέρει:

 

Θέμα: Αιτήματα του Δήμου για τους μαθητές των σχολείων ,λόγω σεισμών

Αξιότιμε , κ. Υπουργέ

1) Εδώ και δύο μήνες περίπου η περιοχή μας ταλαιπωρείται από δεκάδες σεισμικές δονήσεις , και δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα ακόμα θα διαρκέσει ,γεγονός που αναστατώνει τους μαθητές , τους φοβίζει   και δεν τους αφήνει να ξεκουραστούν κατά τις νυχτερινές ώρες ή τους διακόπτει στη διάρκεια της μέρας από την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις. Επίσης σας είναι ήδη γνωστό ότι τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά από τις 15 Μαΐου 2019 μέχρι και σήμερα λόγω της ιδιαίτερης έντονης σεισμικής δραστηριότητας και της πιθανής επικινδυνότητας και επιπλέον δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει από τις 28 Μαΐου που κανονικά θα ανοίξουν εφ όσον συνεχίζονται τα σεισμικά φαινόμενα .Ήδη τρία σχολικά συγκροτήματα έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς(Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας ,Γυμνάσιο Ανδραβίδας και Γυμνάσιο Νεοχωρίου)και αρκετά άλλα έχουν ζημιές.

Ήδη έχω υποβάλλει αίτημα για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρίως για την αποκατάσταση των καταστροφών οι οποίες υπερβαίνουν τις οικονομικές και υλικοτεχνικές δυνατότητες του Δήμου αλλά και για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων δημοτών μας με την αποστολή σκηνών.

Υπό αυτές τις συνθήκες και γνωρίζοντας πολύ καλά την ευαισθησία σας σε ότι αφορά την βιολογική και   ψυχολογική ισορροπία των μαθητών , το ενδιαφέρον σας για την πρόοδο τους καθώς επίσης και την ανάλογη αντιμετώπιση σε Λευκάδα και Μύτικα , Κω, Χίο, Λέσβο, Κεφαλονιά και πιο πρόσφατα στη Ζάκυνθο σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου   4264/2014 ζητάμε την μοριοδότηση των μαθητών της Γ΄ Τάξης ΓΕΛ , που κατοικούν στον Δήμο μας.

2)Επίσης λόγω όλων των παραπάνω λόγων σας ζητάμε την ματαίωση των γραπτών εξετάσεων των μαθητών Α,Β,Γ Γυμνασίου και Α, Β Λυκείου , προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι μαθητές και οι οικογένειες τους ,μέχρι να επανέλθει η ζωή μας στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Ως Δημαρχος εκφράζω την ελπίδα και συγχρόνως τη βεβαιότητα , ότι θα ληφθούν υπόψη οι προβληματισμοί και τα αιτήματα μας , δεδομένης της ιδιότητας του πανεπιστημιακού δασκάλου, του υπουργού Παιδείας και της εκπεφρασμένης ευαισθησίας σας σχετικά με τη νεολαία

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας –Κυλλήνης

Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!