16Σεπτέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Πρότυπη Προσχολική Αγωγή "ΡΗΓΑΣ 1970": “Ένα πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων παιχνιδιών!”

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή "ΡΗΓΑΣ 1970": “Ένα πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων παιχνιδιών!”

Την Τετάρτη 22/05/2019

το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο “ΡΗΓΑΣ 1970” πραγματοποίησε εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία στα πλαίσια του project “Ο Πύργος Μέσα απ’ τα Μάτια μας” που θα παρουσιάστηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

"Έτσι λοιπόν πήραμε την τσαντούλα μας με το κολατσιό μας βάλαμε και το καπελάκι μας και συναντηθήκαμε όλοι στον ΟΣΕ για να πάρουμε το τρένο.

Γνωρίσαμε τον οδηγό, τον εισπράκτορα, κορνάραμε με την χαρακτηριστική κόρνα του τρένου μιλήσαμε από το μικρόφωνο και παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την διαδρομή.
Αναγνωρίσαμε και μάθαμε μερικά από τα χωριουδάκια της διαδρομής αλλά αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν το γεφυράκι.
Όταν λοιπόν φτάσαμε στην Αρχαία Ολυμπία και κατεβήκαμε από το τρένο κάναμε τα γνωστά μας ζευγαράκια και περπατήσαμε προς το ''Νέο Μουσείο''.
Μόλις φτάσαμε στο νέο μουσείο μας περίμενε η αρχαιολόγος μας Ρούλα Λεβεντούρη η οποία μας υποδέχτηκε και μάς καλωσόρισε με μεγάλη χαρά και ένα μεγάλο χαμόγελο.
Η αρχαιολόγος Ρούλα Λεβεντούρη μας παρουσίασε το πρόγραμμα ''Τα παιδία παίζει '' με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση καθίσαμε σε έναν προαύλιο χώρο με δεντράκια και παγκάκια, ανοίξαμε την τσαντούλα μας και φάγαμε το κολατσιό μας.
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το μουσείο. Δημιουργήσαμε τη γνωστή μας παρεούλα έτσι ώστε η Κυρία Ρούλα να μας παρουσιάσει μια ξύλινη μουσιοσκευή που περιείχε παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην Αρχαία Ελλάδα.
Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν, να αγγίξουν, να περιεργαστούν και να συνειδητοποιήσουν πώς πολλά από τα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας παίζονται ακόμα και σήμερα.

Είδαμε κουδουνίστρες, κότσι, μαριονέτες, αλογάκι με ρόδες , ζωάκια, γιογιό, κούνια, βόλους και πολλά άλλα. Τα συγκρίναμε με τα αντίστοιχα παιχνίδια του σήμερα και μάθαμε τις αρχαίες ονομασίες τους.
Στη συνέχεια περάσαμε στο εσωτερικό μουσείο για να επισκεφτούμε δύο αίθουσες προκειμένου να δούμε τα αρχαία παιχνίδια που διασώθηκαν τα οποία είχαν ως υλικό κατασκευής το μέταλλο ή τον πηλό.
Τέλος η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του Ερμή του Πραξιτέλη. Η Κυρία Ρούλα μας υποσχέθηκε πως μετά το μουσείο θα πάμε στην αυλή και θα παίξουμε . Τι καλύτερο από την ισορροπία στην μπάλα και τη γνώστη διελκυστίνδα!!!
Χωριστήκαμε σε ομάδες και το παιχνίδι ξεκίνησε. Τα παιδιά ένιωσαν μεγάλη χαρά, γέλασαν, πανηγύρισαν, συνεργάστηκαν, αγκαλιάστηκαν!!!

Βγάλαμε την αναμνηστική μας φωτογραφία με την Κυρία Ρούλα, η οποία μας δώρισε από μια τρίλιζα και αφού την ευχαριστήσαμε για την πολύ όμορφη φιλοξενία, περπατήσαμε μέχρι την καντίνα ώστε να φάμε το παγωτό μας στο καταπράσινο γκαζόν.
Η ώρα όμως πέρασε ... και έπρεπε να επιστρέψουμε στον ΟΣΕ ώστε να πάρουμε το τρένο της επιστροφής. Τραγούδια, Χαμόγελα, αξέχαστες αναμνήσεις και εμπειρίες ζωής για τα παιδάκια μας. Ένα πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων παιχνιδιών!

Ευχαριστούμε πολύ ,
την αρχαιολόγο κα Ρούλα Λεβεντούρη
και τους Συντηρητές Αρχαιοτήτων κα Θεώνη Ματσούκα και κος Γιώργος Δρές

20190522 090922

20190522 094545

20190522 111052

20190522 115032

20190522 130358

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!