20Σεπτέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Αρχ.Ολυμπία: Σε Παγκόσμιο Κέντρο Ολυμπιακής Παιδείας οι εγκαταστάσεις της ΔΟΑ

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Αρχ.Ολυμπία: Σε Παγκόσμιο Κέντρο Ολυμπιακής Παιδείας οι εγκαταστάσεις της ΔΟΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο

της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο και τον Γενικό Γραμματέα της, Μανώλη Κολυμπάδη, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Το προεδρείο της ΕΟΕ ενημέρωσε για το πλάνο της προολυμπιακής προετοιμασίας και την ανάγκη ενίσχυσής του και αναφέρθηκε στο σχέδιο "μελέτη αξιοποίησης" του ΟΑΚΑ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και σε εκείνο του Εθνικού κολυμβητηρίου στο Ζάππειο, αλλά και σε άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Για τα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν την ΕΟΕ, όπως η αναγκαιότητα έγκρισης από τη Βουλή του νέου, εγκεκριμένου από τη ΔΟΕ, καταστατικού της, ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι θα φτάσει στο Κοινοβούλιο άμεσα, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω και από τις αναγκαίες αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν στον αθλητικό νόμο, που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος, οι κ. Καπράλος και Κολυμπάδης, μετέφεραν στον Υφυπουργό την πρόθεση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την ΕΟΕ, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία και την ανακήρυξή της σε Παγκόσμιο Κέντρο Ολυμπιακής Παιδείας, κάτι που βρίσκει όλους σύμφωνους και θα εργαστούν για την υλοποίησή του.

EOE04

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!