24Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Δήμος Πύργου: Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα αναλαμβάνει ο Χάρης Αντύπας

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Δήμος Πύργου: Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα αναλαμβάνει ο Χάρης Αντύπας

Δήμος Πύργου: Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα αναλαμβάνει ο Χάρης Αντύπας

Τη θέση του Γενικού Γραμματέως στο Δήμο Πύργου ανέθεσε την Παρασκευή 24/10 στον δικηγόρο Χάρη Αντύπα, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Η υπογραφή για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου

Αναλυτικά, ο κ.Λιατσής δήλωσε:

"Η διαφάνεια θα παγιοποιηθεί στο Δήμο του Πύργου. Κανείς δεν θα μπορέσει, δεν θα έχει τη δυνατότητα ούτε να υπαινιχθεί ότι μπορεί κάτι θολό να υπάρξει και σαν πρώτη δικλείδα ασφαλείας σήμερα σας παρουσιάζω τον πρώτο Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πύργου. Ξέρετε, οι Γενικοί Γραμματείς έχουν σχέση με πρωτεύουσες Νομών, με μεγάλους Δήμους και είναι το δεξί χέρι των Δημάρχων σχετικά με τη διοίκηση του Δήμου.

Το ποιος είναι ο Χάρης Αντύπας που είναι ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του Δήμου -έχει και ιστορική σημασία το γεγονός, γιατί υπήρχαν και άλλοι Γενικοί Γραμματείς- αλλά τώρα μιλάμε για ένα Γενικό Γραμματέα που οι προσδοκίες είναι ότι θα διαδραματίσει ρόλο διοικητικό τέτοιο που θα φανεί η παρουσία του, θα καταξιωθεί μέσα στην κοινωνία, θα είναι σεβαστό πρόσωπο ανάμεσα στους συνεργάτες του, αιρετούς και μη και θα έχει και τη στήριξη του Δημάρχου, ούτως ώστε ο ρόλος αυτός να είναι αποδοτικός για το Δήμο και κατ'επέκταση για τον κόσμο.

Είναι ένας άξιος επιστήμονας. Η νομική του επάρκεια δεν κρίνεται από μένα που δεν είμαι νομικός, κρίνεται από τους συναδέλφους του, από όσους έχουν σχέση με την επιστήμη του και δε νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάτι καλύτερο.

Εγώ, υπογράφοντας το διορισμό του, θα ήθελα να του ευχηθώ τα καλύτερα, να του πω ότι όλα όσα είχαμε στο μπαλκόνι ή σε στιγμές άκρατου συναισθηματισμού ή σε στιγμές μεγάλης αισιοδοξίας, θα προσπαθήσουμε να εφαρμοστούν. Και την πόλη θα καθαρίσουμε, και την πόλη θα βγάλουμε στην πρωτοπορία της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κύριε Αντύπα, σας ευχαριστώ που δεχτήκατε να είστε Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Από αύριο κιόλας θα σταλεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να έχουμε και την τυπική διαδικασία."

Από την πλευρά του, ο κ.Χάρης Αντύπας, νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου, ανέφερε:

"Είναι μεγάλο το μέρος της ευθύνης και η τιμή που που αναθέτει ο Δήμαρχος. Ξέρω ότι ζούμε στον πιο όμορφο Δήμο της Ηλείας, οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε, οφείλουμε να το απολαύσουμε και οφείλουμε πάνω από όλα να το αποδείξουμε και στους άλλους.
Θα αρκεστώ μόνο να πω ότι επιβάλλεται να ελέγξουμε πολλά. Είμαστε υποχρεωμένοι να διορθώσουμε περισσότερα και θα δημιουργήσουμε πολύ περισσότερα."

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!