20Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ανακοίνωση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ανακοίνωση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ανακοίνωση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Για μια ακόμα χρονιά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Για μια ακόμα χρονιά επαναλήφθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, αυτή τη φορά με μεγαλύτερες συνέπειες, με ζημιές σε καταστήματα ,σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες. Τα σοβαρά προβλήματα επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε χρόνο εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των τεράστιων ελλείψεων υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων. Ακόμα και τα υπάρχοντα έργα που έγιναν πριν από χρόνια είναι χωρίς συντήρηση και καταστρέφονται.

Οι μηχανισμοί του Κράτους, της Περιφέρειας και του Δήμου αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά ανεπαρκείς και ανέτοιμοι παρότι γνωρίζαμε ότι έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα.
Για την κατάσταση αυτή τεράστιες ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που, αντί να χρηματοδοτήσουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και συντήρησης των υποδομών που υπάρχουν, κατευθύνουν κονδύλια σε δράσεις που ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, αφήνοντας τα λαϊκά στρώματα στο έλεος κάθε φορά των πλημμυρών, των πυρκαγιών, των σεισμών.

Ευθύνη έχουν και οι τοπικές Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές που είτε δεν έχουν στις προτεραιότητές τους αυτά τα ζητήματα είτε δεν πίεσαν τις κυβερνήσεις για τη χρηματοδότηση τέτοιων έργων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα και πολλές φορές έχει προειδοποιήσει ,τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ( συζητήσεις για τον προϋπολογισμό ,τεχνικό πρόγραμμα, κλπ ) όσο και με ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους Δημότες μας για την προτεραιότητα της αδήριτης και επιτακτικής ανάγκης των έργων υποδομής ( Αντιπλημμυρικά, Αντισεισμική θωράκιση κτηρίων, Ύδρευση, κλπ. )

Όμως για τους αρμόδιους ¨Φωνή βοώντος εν τη ερήμω¨ και αυτό γιατί δεν συμφέρει τις ανάδοχες ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες που προτιμούν τα έργα βιτρίνας για κερδίζουν περισσότερα σε βάρος του λαού μας.

Είναι ανάγκη το Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να προλάβουμε επόμενα προβλήματα που πιθανότατα θα είναι σοβαρότερα αυτών που έχουμε ζήσει λόγω και της μεγάλης φθοράς που έχουν υποστεί οι ανεπαρκείς έτσι κι αλλιώς υποδομές που υπάρχουν, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση:

Α) Έκτακτη χρηματοδότηση
1. Για την αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων
2.Την αποκατάσταση των ζημιών σε δημόσιες υποδομές
3.Την ταχεία συντήρηση και προώθηση των απαραίτητων έργων για την
προστασία της υγείας και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.

Β) Αναστολή πληρωμών των πληγέντων από τις υποχρεώσεις τους:

1.ΕΝΦΙΑ
2.Χρέη προς το Δημόσιο
3.Ασφαλιστικές υποχρεώσεις

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης σαν ένδειξη καλής θέλησης και εν όψη του προϋπολογισμού του 2016 να καταργήσει άμεσα τα δημοτικά τέλη ,το Τ.Α.Π., και όλα τα ανταποδοτικά τέλη από τους πληγέντες κατοίκους του Δήμου μας .

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!