18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Λυνίσταινα: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 19η Γιορτή της Αγρότισσας Μάνας

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Λυνίσταινα: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 19η Γιορτή της Αγρότισσας Μάνας

Λυνίσταινα: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 19η Γιορτή της Αγρότισσας Μάνας

Mε μεγάλη επιτυχία και πλήθος Λυνιστιάνων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η 19η Γιορτή της Αγρότισσας Μάνας στην ορεινή Λυνίσταινα Ολυμπίας. Πετυχημένη από κάθε άποψη αφού φέτος ο κόσμος ήταν περισσότερος από άλλες χρονιές ενώ αξίζει να σημειωθεί το γεγονός πως καλύφθηκε από ΜΜΕ όπως το ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ αλλά και το Τηλεοπτικό Δίκτυο του Νομού Κορινθίας ΗΛΕΚΤΡΑ TV.

Σε ένα ζεστό χώρο, στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου πλήθος κόσμου κυρίως από τη Λυνίσταινα αλλά και επισκέπτες από την Καλαμάτα, τον Πύργο, την Καρδίτσα, την Ανδρίτσαινα και τη Νέα Φιγαλεία παραβρέθηκαν να τιμήσουν την Αγρότισσα Μάνα. Οι παρευρισκόμενοι ξεπέρασαν τους 100 ενώ οι παππούδες και οι γιαγιάδες έδωσαν ένα συγκινητικό τόνο στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

  • ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας κ. Μίλτος Γεωργακόπουλος
  • ο πρόεδρος του Δ.Δ.Λυνίσταινας κ.Κώστας Σμυρνής
  • ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόδημων Λυνιστιάνων κ. Κωνσταντίνος Σμυρνής
  • ο πρόεδρος του Συλλόγου Πετραλωνιτών Αθηνών κ. Δημήτρης Τσιούτας
  • ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξυλοκάστρου Κορινθίας κ.Τζανέττος
  • η πρόεδρος του συλλόγου Ριζοσπιλιάς Αρκαδίας κα. Σκουμπούρη
  • ο ιερέας του χωριού πατήρ Γεώργιος Λυμπερόπουλος
  • ο διευθυντής της Εφημερίδας Λυνιστιάνικη Φωνή κ.Σωκράτης Σμυρνής κ.α

Από τους προέδρους και επίτιμους προέδρους απευθύνθηκαν χαιρετισμοί στην αίθουσα ενώ αναγνώσθηκαν και κείμενα για την Αγρότισσα Μάνα αλλά και για τους πέσοντες Λυνιστιάνους στο πόλεμο του 1940, με την συγκίνηση και τα δάκρυα από μερικούς στην αίθουσα να βαραίνουν για λίγα λεπτά το εορταστικό κλίμα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόδημων Λυνιστιάνων κ. Κωνσταντίνος Σμυρνής βράβευσε με αναμνηστικό έπαινο το τηλεοπτικό συνεργείο του ΗΛΕΚΤΡΑ TV που βρέθηκε στη Λυνίσταινα για οδοιπορικό με σκοπό να προβάλει το χωριό σε όλη την Πελοπόννησο.

Τέλος τα παραδοσιακά πιάτα 'πήραν θέση' στα τραπέζια. Παραδοσιακές χορτόπιτες, τυρία από την περιοχή, σπιτικά γλυκά από Λυνιστιάνες έδωσαν έναν παραδοσιακό τόνο στη γιορτή. Ο χορός μετά το φαγητό ήταν αυτός που ξεσήκωσε γιαγιάδες παππούδες αλλά και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να γιορτάσουν την Αγρότισσα Μάνα. Μια γιορτή παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα χωριά της Επαρχίας Ολυμπίας.

Πηγή: ΦΙΓΑΛΕΙΑ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12065873 1020058278056578 3532194169891216075 n

12191685 1020058354723237 7361901854871183415 n

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!