19Ιούλιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο επιμόρφωσης εθελοντών του Make a Wish στο Θέατρο Απόλλων

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο επιμόρφωσης εθελοντών του Make a Wish στο Θέατρο Απόλλων

Πύργος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο επιμόρφωσης εθελοντών του Make a Wish στο Θέατρο Απόλλων

Στον Πύργο βρέθηκε το Make A Wish Ελλάδος την Κυριακή 25 Οκτώβρη 2015,

με σκοπό να πραγματοποιήσει σεμινάριο εκπαίδευσης νέων εθελοντών που θα συμμετέχουν στις δράσεις του οργανισμού, με σκοπό να βοηθήσουν και να εκπληρωθούν οι ευχές παιδιών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένεις.

Όπως δήλωσαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι αρμόδιοι εθελοντές του "Make A Wish": "Η αποστολή μας είναι να εκπληρώνουμε τις πιο βαθειές επιθυμίες παιδιών από 3-18 ετών που έχουν κάποια σοβαρή και απειλητική ασθένεια για τη ζωή τους, ενισχύοντας έτσι τον αγώνα τους με χαρά δύναμη και ελπίδα.

Μέσα από τη διαδικασία της ευχής δημιουργείται μια αλησμόνητη εμπειρία, μια μαγική και παραμυθένια εμπειρία, τόσο για το ίδιο το παιδί, όσο και για όλη την οικογένεια, γιατί όταν υπάρχει κάποιο θέμα υγείας στο παιδί προφανώς και όλη η οικογένεια κατα κάποιο τρόπο "νοσεί".
Το όραμα του Make a Wish είναι να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις ευχές όλων των παιδιών που έρχονται σε εκείνους, δηλαδή όλων των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν κάποια σοβαρή ασθένεια με την υγεία τους. "

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ξεκίνησε την δράση του στη χώρα μας το 1996 και μέχρι σήμερα έχει εκπληρώσει περισσότερα από 1450 παιδικά όνειρα, με την βοήθεια των 500 και πλέον εθελοντών του.

Χάρη στην δουλειά, τον ενθουσιασμό και την αφοσίωσή των εθελοντών ο Οργανισμός καταφέρνει και εκπληρώνει κάθε χρόνο απίστευτα παιδικά όνειρα με ένα μοναδικό τρόπο.

Οι εθελοντές, προσφέρουν το χρόνο, το ταλέντο και την εμπειρία τους για να χαρίσουν αξέχαστες στιγμές χαράς σε παιδιά με σοβαρές ασθένειες, προσφέροντάς τους ψυχική ενδυνάμωση. Η προσφορά του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δεν γεμίζει μόνο αυτά τα παιδιά με χαρά και ελπίδα για το μέλλον, προσφέροντας σε όλους μας δυνατές συγκινήσεις και μοναδικές εμπειρίες.

Επίσης δίνει σε όποιον θέλει την ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί σε διάφορους τομείς και να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα ταλέντα του για να κάνει τα όνειρα των παιδιών πραγματικότητα.

Αυτή η ευκαιρία δόθηκε και στον Πύργο Ηλείας την Κυριακή 25/10/2015 στις 11:00πμ. στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, όπου και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από εκπροσώπους του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για το έργο και τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε εκπαίδευση για όσους ενδιαφέρονταν να ενταχθούν στην ομάδα Ευχής.

Έκδηλο ήταν και το ενδιαφέρον για το Make a Wish, μιας και παραβρέθηκαν στην ενημέρωση, η Εθελοντική Δράση Πύργου και η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, με εκπρόσωπο τους τον κ.Δημήτρη Κορίζη, όπως επίσης και το Σωματείο Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας, με εκπρόσωπο τον κ.Γιώργο Παπανικολόπουλο.

Αμέσως μετά το πέρας του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε η ευχή ενός 14χρονου παιδιού, όπου σκοπός ήταν να αποκτήσει ένα ποδήλατο.

Κατά την πραγματοποίηση της ευχής του παιδιού, το Sports Center "Αίολος" παραχώρησε ευγενικά γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου έπαιξαν μαζί του μπάλα παιδιά της Εθελοντικής Δράσης Πύργου, ενώ παράλληλα προσφέρθηκε μια τούρτα από το Ζαχαροπλαστείο "Σμαρνάκης".

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

IMG 3837

IMG 3840

IMG 3845

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!