20Ιούλιος2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Η ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940 και την Αγία Σκέπη της Θεοτόκου σήμερα Τρίτη 27/10

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Η ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940 και την Αγία Σκέπη της Θεοτόκου σήμερα Τρίτη 27/10

Η ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940 και την Αγία Σκέπη της Θεοτόκου σήμερα Τρίτη 27/10

Εορταστική εκδήλωση για την Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και την 75η Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία είναι ημέρα ανώτερων και ευγενών συμβολισμών, ενάντια στην απολυταρχική και άκρως αλλαζονική απαίτηση του φασιστικού καθεστώτος του Ιταλού πρωθυπουργού Μπενίτο Μουσολίνι, να παραδώσουμε με την θέλησή μας τμήματα του Εθνικού μας εδάφους, προδίδοντας έτσι τα κεκτημένα με αγώνες και με το αίμα των προγόνων μας, θα πραγματοποιηθεί με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ την προσεχή Τρίτη 27η Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30 μ.μ. στον Πύργο.

Στην εκδήλωση την οποία διοργανώνει για μία ακόμη φορά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου και η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ενοριακού κέντρου του Ναού, θα ομιλήσει ο κ. ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ Καθηγητής Θεολόγος και Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Βουνάργου με θέμα: “Η ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ” ενώ στην συνέχεια θα προβληθεί επίκαιρο βίντεο το οποίο έχει επιμεληθεί ο εφημέριος π. Νικόλαος Κατσηδήμας, με θέμα την παρουσία της Θεοτόκου στο μέτωπα του πολέμου, με συγκλονιστικές μαρτυρίες αγωνιστών οι οποίοι στον υπεράνθρωπο αγώνα τους πάνω στα χιονισμένα βουνά, έβλεπαν την Παναγία ζωντανή και έπαιρναν κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσουν δυσάρεστα τους εισβολείς να τους χαρίσουν ιδιαίτερα ταπεινωτικές ήττες και να τους αναγκάσουν να αποσυρθούν μέσα από τα αλβανικά σύνορα περιμένοντας εκεί την βοήθεια των συμμάχων τους.

Το πορεία προς το μέτωπο από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη θα απαγγείλει ο κ. ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λογοτέχνης-Ποιητής.
Με την ευκαιρία δε και της εορτής της Σημαίας μας, η οποία ως γνωστόν είναι την 27η Οκτωβρίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εξέδωσε και ένα δισέλιδο φυλλάδιο με θέμα την ιστορία της Ελληνικής Σημαίας και τους συμβολισμούς της, (ΦΩΤΟ 2-3) με την προτροπή την ανάρτηση αυτής, σε κάθε σπίτι ώστε η ενορία και η Πόλη του Πύργου να είναι ντυμένη με την γαλανόλευκη, κατά το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειω του ΟΧΙ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΡΟΜΕΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
ΣΚΕΠΑΣΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ!
ΣΚΕΠΑΣΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ

afisa

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!