23Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το ταξίδι του Δημάρχου Ήλιδας στις Βρυξέλλες

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το ταξίδι του Δημάρχου Ήλιδας στις Βρυξέλλες

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το ταξίδι του Δημάρχου Ήλιδας στις Βρυξέλλες

Την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης -τις Βρυξέλλες-, επισκέφτηκε από 13 έως 16 Οκτωβρίου αποστολή μελών του Δήμου Ήλιδας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Λυκούργο Πολυχρονόπουλο.

Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκε η επίσημη ένταξη του Δήμου Ήλιδας στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και η υπογραφή του Δημάρχου Ήλιδας στην καταστατική χάρτα του «Συμφώνου». Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση των Δήμων που συμμετέχουν στο «Σύμφωνο» και έθεσαν το νέο στόχο για μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% έως το 2030.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κεντρική ημικύκλια αίθουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, παρουσία Δημάρχων από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το «Σύμφωνο των Δημάρχων» είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν τον αρχικό στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης -που είχε τεθεί από το 2008- για μείωση των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ»

Εκτός της αποστολής του Δήμου Ήλιδας, στις Βρυξέλλες για τον ίδιο λόγο βρίσκονταν δεκάδες αποστολές από Δήμους όλης της χώρας, με τους εκπροσώπους των οποίων είχε ξεχωριστές επαφές ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησε για αρκετή ώρα και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος υπέγραψε στο «Σύμφωνο» με την ιδιότητα του Δημάρχου Αμαρουσίου.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Ήλιδας με την Δήμαρχο μία εκ των μεγαλυτέρων Ευρωπαϊκών πρωτευουσών που συμμετέχουν στο «Σύμφωνο», της Δημάρχου της Γαλλικής πόλης Νάντ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο Δήμαρχος Ήλιδας είχε συναντήσεις για θέματα που αφορούν στο Δήμο Ήλιδας και με Έλληνες Ευρωβουλευτές και λοιπούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ήλιδας συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη με τον οποίο συνομίλησαν για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής στα οποία μπορούν να συμβάλλουν οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και είχε συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Στην συνάντηση εκτός του κ. Κεφαλογιάννη, συμμετείχαν ο πρώην Υπουργός της Ν.Δ. κ. Μανούσος Βολουδάκης και η πρώην Βουλευτής Ηλείας κα ΔΙονυσία Αυγερινοπούλου.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ελίζα Βόζεμπεργκ για το μεταναστευτικό, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο μαζί της, όσο και με τους Ευρωβουλευτές Θεόδωρο Ζαγοράκη και Γιώργο Κύρτσο.

Ξεχωριστές συναντήσεις είχε με την Βουλευτή και πρώην Υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, οι οποίο βρίσκονταν το ίδιο διάστημα στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, ολιγόλεπτη συνομιλία είχε και με τον σημερινό Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

vryks1

vryks2

vryks3

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!