18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Ηλεία: Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ο τελευταίος ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Ηλεία: Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ο τελευταίος ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου

Ηλεία: Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ο τελευταίος ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού ότι έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 η έναρξη του τελευταίου δολωματικού ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου, στις παρακάτω ελαιοκομικές περιοχές:

  • 12ος Τομέας: Ζαχάρω, Ξηροχώρι,
  • 13ος Τομέας: Ροδινά, Σχίνοι, Κακόβατος, Καλίδονα,
  • 14ος Τομέας: Νέα Φιγαλεία.

Το εντομοκτόνο σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι το FASTAC 10SC, και ο χρόνος αναμονής από την επέμβαση μέχρι τη συγκομιδή είναι 7 μέρες.
Το πρόγραμμα ψεκασμών θα είναι αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες και ώρες των ψεκασμών.

Οι ελαιοπαραγωγοί που προτίθενται να συγκομίσουν νωρίτερα από το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα αναμονής των 7 ημερών, θα πρέπει να το δηλώσουν στον τομεάρχη γεωπόνο στο σημείο παρασκευής του ψεκαστικού διαλύματος του συνεργείου, πριν την έναρξη ψεκασμού στην περιοχή που βρίσκεται το λιοστάσι του.
Οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων οι ελαιώνες τους ανήκουν σε Δημοτικά Διαμερίσματα που δεν εφαρμόστηκε το Πρόγραμμα Δολωματικής Δακοκτονίας 2015, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των ελαιόδεντρων τους και κατ’ επέκταση της παραγωγής τους από την προσβολή του δάκου.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Σπυροπούλου Παναγιώτα
Κτηνίατρος

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!