23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου στη συλλογή καπακιών με σύνθημα "Ούτε ένα καπάκι στα σκουπίδια."

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου στη συλλογή καπακιών με σύνθημα "Ούτε ένα καπάκι στα σκουπίδια."

Πύργος: Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου στη συλλογή καπακιών με σύνθημα "Ούτε ένα καπάκι στα σκουπίδια."

Δράση αγάπης και ευαισθητοποίησης προς το συνάνθρωπο πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, το Σωματείο Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων Ηλείας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο ¨ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ".

Από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική συμμετοχή του κόσμου η συγκέντρωση πλαστικών καπακίων στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου με σύνθημα "Ούτε ένα καπάκι στα σκουπίδια.".

Όπως και έγινε! Ο κόσμος έφερνε όσα περισσότερα καπάκια μπορούσε, σε τσάντες, κούτες, σακούλες. Μάλιστα κάποιοι χρησιμοποίησαν μέχρι και τα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να βοηθήσουν.

Ο σκοπός, όπως μας πληροφόρησαν, είναι ιερός, και έχει να κάνει με την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου για ένα παιδί με τετραπληγία.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν πάνω από 2 τόνοι καπάκια, τα οποία, μέσω εταιρείας ανακύκλωσης θα είναι ικανά, ώστε να δοθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσόν για την αγορά του αμαξιδίου.

Εκτός από τη δράση στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, η συλλογή καπακίων γίνεται σε πολλά σημεία συγκέντρωσης στον Πύργο, την Αμαλιάδα, τη Ζαχάρω και την Κρέστενα. Η δράση αυτή θα επαναληφθεί στις κεντρικές πλατείες της Αμαλιάδας, της Ζαχάρως και του Πύργου, μέχρις ότου συγκεντρωθεί ο επιθυμητός όγκος. Όπως μας είπαν και οι υπέυθυνοι της δράσης "η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Εμείς συνεχίζουμε να μαζεύουμε καπάκια για όποιον συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη."

Για τη δράση αυτή μίλησε στο myilianews.gr, ο κ.Παπαπαναγιώτου Παντελής, Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας:

IMG 3859"Η συγκέντρωση με του Ηλειοτέχνες και η απήχηση του κόσμου είναι συγκινητική. Μαζεύουμε καπάκια έτσι ώστε να βοηθήσουμε ένα άτομο με αναπηρία που δεν έχει αναπηρικό αμαξίδιο. Ο στόχος μας είναι να μαζευτεί ένας τόνος, προκειμένου να προμηθευτούμε αυτό το αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά επίσης και να ευαισθητοποιηθεί και ο κόσμος στο θέμα της ανακύκλωσης.
Κανένα καπάκι να μην πετάγεται από τη στιγμή που μπορεί να ανακυκλωθεί και να χρησιμοποιηθεί για τέτοιο κοινωνικό σκοπό.
Να ευχαριστήσουμε τους "Ηλειοτέχνες" που χωρίς τη συνδρομή τους θα ήταν αδύνατη αυτή η ενέργεια και να σας διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξουν και άλλες εθελοντικές τέτοιες ενέργειες στα πλαίσια του να βοηθηθούν άνθρωποι του Νομού μας και συνάνθρωποί μας, ασχέτως αν είναι άτομα με αναπηρία ή όχι."

Δήλωση έκανε επίσης ο κ.Παπανικολόπουλος Γιώργος, μέλος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο οποίος ανέφερε:

IMG 3874"Σήμερα εδώ βρισκόμαστε για να μαζέψουμε καπάκια για να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας.
Είναι ένα παιδάκι με τετραπληγία το οποίο το οποίο δεν έχει αυτή τη στιγμή καρότσι και είναι αναγκασμένο να κάθεται στο κρεβάτι.
Σήμερα απ'ότι βλέπω ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και έχουμε μια πολύ καλή αντιμετώπιση και προσέλευση σε καπάκια. Αυτό με ευχαριστεί.
Έτσι, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε πιο γρήγορα το παιδάκι να πάρει το αμαξίδιο και είναι χαρά μας που μπορούμε να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπό μας."

Όσον αφορά για την διαδικασία που ακολουθείται, προκειμένου τελικά να αγοραστεί αυτό το αμαξίδιο, ο κ.Παπανικολόπουλος εξήγησε:

"Προσπαθούμε να μαζέψουμε 2 τόνους καπάκια, να τα στείλουμε στην Αθήνα σε μια εταιρεία ανακύκλωσης, να μας δώσει ένα χρηματικό ποσό, το οποίο είναι γύρω στα 130-140 ευρώ ο τόνος, για να τα πάρουμε και να πάμε να αγοράσουμε ένα αμαξίδιο ως Σύλλογος για να το διαθέσουμε στο παιδάκι με την τετραπληγία, το οποία με το που θα γίνει αυτό, φυσικά και θα κοινοποιηθεί και θα δημοσιευτεί.
Είναι κάτι που θα γίνει, είναι κάτι υπαρκτό. Δεν είναι λόγια. Είναι έργα."

Τέλος, ο κ.Δαφνερός Νικόλαος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των "Ηλειοτεχνών" τόνισε από τη μεριά του:

IMG 3893"Σήμερα κάνουμε την κεντρική δράση μας, όσον αφορά τα καπάκια, τη συγκέντρωση καπακίων πλαστικών συσκευασιών για καλό σκοπό, ιερό σκοπό, να αγοράσουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για ένα συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη και δεν μπορεί να το αγοράσει. Δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Κάνουμε τριπλό καλό με αυτή τη δράση.
Πρώτον, συγκεντρώνουμε τα χρήματα. Θα πουληθούν τα καπάκια αυτά στην εταιρία ανακύκλωσης και θα συγκεντρώσουμε το ποσόν, να πάρουμε το καρότσι για το συνάνθρωπό μας.

Δεύτερον, αυτά τα καπάκια δεν πηγαίνουν στα σκουπίδια γιατί είναι ένα απόβλητο το οποίο, όπως γνωρίζουμε δεν λιώνει ποτέ. Θα μείνει για πάντα. Δεν πρέπει να μείνει στα σύμμεικτα σκουπίδια με τίποτα το καπάκι. Άρα κάνουμε και ανακύκλωση.

Τρίτον, κάνουμε και ευαισθητοποίηση, γιατί ενημερώνουμε όλον το κόσμο για τα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, όσον αφορά την πρόσβαση, να κινηθούν στην πόλη, να περπατήσουν, να χαρούν όλα αυτά που χαιρόμαστε εμείς που περπατάμε στην πλατεία και λέμε "Τι ωραία μέρα σήμερα, πάμε μια βόλτα". Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε μια βόλτα, γιατί η θέση του πάρκινγκ είναι παρκαρισμένη παράνομα από κάποιο αυτοκίνητο, γιατί η ράμπα είναι κλεισμένη από κάποιο αυτοκίνητο, γιατί ο διάδρομος στο πεζοδρόμιο είναι πιασμένος από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων ή από κάδους σκουπιδιών ή από πινακίδες αυθαίρετα τοποθετημένες και δεν μπορούν να κινηθούν.

Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι με τα κινητικά προβλήματα, είναι και η γιαγιά που έχει πι, είναι ένας ηλικιωμένος που περπατάει με μαγκούρα, είναι κάποιος νέος που έχει πατερίτσες επειδή στραμπούληξε το πόδι του, είναι μια κυρία με το μωρό της στο καροτσάκι. Όλοι αυτοί δεν μπορούν να κατέβουν από την ράμπα και θα χρειαστεί να βρεθούν δύο γεροδεμένοι να πιάσουν το καρότσι με το μωρό και να το κατεβάσουν από την ράμπα γιατί κάποιος ασυνείδητος την έχει κλείσει ή η ράμπα δεν είναι καλά φτιαγμένη.

Οπότε είναι τριπλό το καλό που κάνουμε και θα συνεχιστέι η δράση μας και με σημεία συγκεντρώσεως στην πόλη. Έχουν τοποθετηθεί σε πάρα πολλές καφετέριες κλπ, μπορείτε να το δείτε από τη σελίδα των "Ηλειοτεχνών" στο Facebook για το ποια καταστήματα έχουν γίνει σημεία συγκεντρώσεως. Είναι και στην Κρέστενα και στον Πύργο και στην Αμαλιάδα και στη Ζαχάρω και πολλά μέρη και θα πάμε να κάνουμε την ίδια δράση και στην πλατεία Αμαλιάδας και στην πλατεία της Ζαχάρως και ξανά εδώ, μέχρι να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος όγκος, ο οποίος είναι πάρα πολύ μεγάλος. Χρειάζονται 2-2μισι τόνους καπάκια και γιατί όχι να μαζέψουμε και για δεύτερο και για τρίτο καρότσι."

IMG 3852

IMG 3856

IMG 3886

IMG 3892

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!