25Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Κώστας Τζαβάρας: Να ενισχύσει άμεσα και χωρίς κωλυσιεργία η Κυβέρνηση τους πληγέντες της Ηλείας από τη θεομηνία

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Κώστας Τζαβάρας: Να ενισχύσει άμεσα και χωρίς κωλυσιεργία η Κυβέρνηση τους πληγέντες της Ηλείας από τη θεομηνία

Κώστας Τζαβάρας: Να ενισχύσει άμεσα και χωρίς κωλυσιεργία η Κυβέρνηση τους πληγέντες της Ηλείας από τη θεομηνία

Ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας επισκέφτηκε εχτές την Βάρδα και συναντήθηκε με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, οι περιουσίες των οποίων επλήγησαν κατά την θεομηνία της προηγούμενης Πέμπτης. Παράλληλα, ήρθε σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γ. Γεωργιόπουλο και αποφάσισαν από κοινού να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους για την αντιμετώπιση των καταστροφών στις πληγείσες περιοχές.

Αντάλλαξαν σκέψεις και συμφωνήθηκε να συναντηθούν την Τρίτη στις 11 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντα των πληγέντων από την θεομηνία.

Ο Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε την λύπη του γιατί ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης δεν κάλεσε όλους τους βουλευτές του νομού σε κοινή σύσκεψη, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα και τις καταστροφές και παράλληλα να συντονίσει τις δράσεις όλων, ενώ την ίδια στάση κράτησε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κατά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας το Σάββατο.

Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει πρακτικά αντιμετωπίσει κανένα από τα προβλήματα που δημιούργησε η θεομηνία μέχρι σήμερα, εξέφρασε δε τη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή του, γιατί σε μια περιοχή με μεγάλο παραγωγικό δυναμισμό στον πρωτογενή τομέα, έχουν υποστεί ζημιές θερμοκήπια και βιοτεχνικές μονάδες (συσκευαστήρια), δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα καταγραφές των ζημιών και το αποκορύφωμα της κρατικής αναλγησίας εκδηλώνεται με την άρνηση του ΕΛΓΑ να καταγράψει τις ζημιές, με το πρόσχημα ότι υπάρχουν εκκρεμότητες οφειλών από ΟΣΔΕ και ασφάλιστρα.

Προφανώς επιδειχτικά αγνοούν οι κυβερνητικοί καρεκλοκένταυροι ότι οι περιοχές της Βάρδας, της Βουπρασίας, της Κυλλήνης και των Λεχαινών έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, είναι θεομηνιόπληκτες και οι ζημιές που έχουν υποστεί πρέπει να αποκατασταθούν από το Κράτος, ανεξάρτητα από εκκρεμότητες. Εκδηλώνεται στην περίπτωση αυτή το σκληρό πρόσωπο μιας κυνικής και αμοραλιστικής Αριστεράς, που σκοπός της πλέον φαίνεται ότι είναι η ίδρυση ενός ολοκληρωτικού κράτους, που θα είναι αδιάφορο για την δυστυχία των πολιτών, έστω και αν αυτή οφείλεται σε ανωτέρα βία και θα ενδιαφέρεται μόνο για την συστηματική αξιοποίηση του κράτους ως δύναμης και προίκας, που κέρδισαν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά και μόνο για να τα χρησιμοποιούν προς εξυπηρέτηση αυτών που τους εψήφισαν, όπως χαρακτηριστικά είπε από του βήματος της Βουλής πρόσφατα ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας.

Ο Κώστας Τζαβάρας προχώρησε στην κατάθεση Ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για το ζήτημα των θεομηνιόπληκτων του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Με δεδομένο το γεγονός ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ηλεία την περασμένη Πέμπτη συνιστούν ανωτέρα βία, αλλά και την άρνηση του ΕΛΓΑ, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν για την ανακούφιση του συνόλου των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών, πέρα από εκείνα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία μέσω του ΕΛΓΑ. Απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση όλων των φορέων για να προασπίσουμε στοιχειώδη και αυτονόητα δικαιώματα των πληγέντων, που κάτω από τις ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες στο παρελθόν δεν είχαν αφήσει αδιάφορους η ασυγκίνητους τους τότε κυβερνώντες.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!