16Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Οι μαθητές κατέθεσαν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: Οι μαθητές κατέθεσαν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Πύργος: Οι μαθητές κατέθεσαν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε χθες 27 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, από μαθητές, καθηγητές και τις Αρχές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Επαρχείο Πύργου.

Οι σημαιοφόροι των σχολείων ύψωσαν τις γαλανόλευκες σημαίες μπροστά στο μνημείο, ενώ ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας κ.Δημητρέλλος και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα.Βουρλούμη μαζί με μαθητές κατέθεσαν στεφάνι, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες στρατιώτες του 1940.

Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.

Αναλυτικά ο κ.Δημητρέλλος, δήλωσε για τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:

IMG 3948"Τιμούμε σήμερα την 75η Επέτειο του Ελληνικού "ΟΧΙ" απέναντι στην αναίτια, απρόκλητη, επίθεση κατά της χώρας μας του Ιταλικού Φασισμού του Μουσολίνι αρχικά και του Γερμανικού Ναζισμού του Χίτλερ στη συνέχεια.

Το "ΟΧΙ" είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων.
Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί έναν σταθμό με βαθύ νόημα γιατί διαιωνίζει την πάλη του δίκαιου έναντι του άδικου, την πάλη για αρετή και ανθρώπινα δικαιώματα, τις θυσίες για λευτεριά,τη δημοκρατία.

Για πάντα η 28η Οκτωβρίου θα παραμένει μια ζωντανή δύναμη και ένας σημαντικός σταθμός στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Έχουμε ιερή υποχρέωση, όπως και καθήκον να θυμόμαστε τους προγόνους μας τόσο για τους αγώνες τους όσο και για τις θυσίες τους."

Από τη μεριά της η κα Βουρλούμη, δήλωσε:

IMG 3958"Ημέρα τιμής και δόξας του ανδρισμού, του ηρωισμού και του καθήκοντος όλων των απελευθερωμένων της χώρας μας.

Σήμερα 75 χρόνια μετά, πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου. Άνθρωποι αδύναμοι, μπροστά στους ισχυρούς, μπόρεσαν και πέρασαν το μήνυμα της ελευθερίας, ένα μήνυμα το οποίο ήταν περασμένο στο DNA τους από προηγούμενους αγώνες, από αγώνες που είχαν συσσωρευτεί στη μνήμη τους, είχε περάσει στη συνείδησή τους το "Ελευθερία ή Θάνατος" πριν από κάποια χρόνια.
Σήμερα, η εκπαίδευση οφείλει να μεταλαμπαδεύσει τα μηνύματα της ελευθερίας, του αγώνα, του ήθους, της ακεραιότητας.
Οφείλει να δώσει το μήνυμα ότι ο Έλληνας, ο άνθρωπος γενικότερα, αλλά και ο Έλληνας ειδικότερα, μπορεί στις δύσκολες συνθήκες να ανταπεξέλθει με ενότητα και ήθος.
Πιστεύουμε, με όλη την προσπάθεια που γίνεται στην εκπαίδευση, η ιστορική μνήμη που είναι τόσο πολύ σημαντική, να περάσει πάλι στο DNA των Ελληνόπουλων και όταν θα χρειαστεί η ανάγκη να βρεθούμε σε μια θέση που θα πρέπει να υπερασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία αλλά και τα εθνικά μας συμφέροντα, τα ελληνόπουλα θα μπορέσουν να ξανακάνουν το ίδιο που έκαναν οι πρόγονοί μας πριν από 75 χρόνια"

IMG 3915

IMG 3919

IMG 3932

IMG 3952

IMG 3959

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!