24Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Ερώτηση στη Βουλή για τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε Ανδραβίδα-Κυλλήνη και Πηνεία

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Ερώτηση στη Βουλή για τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε Ανδραβίδα-Κυλλήνη και Πηνεία

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Ερώτηση στη Βουλή για τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε Ανδραβίδα-Κυλλήνη και Πηνεία

«Ολοκληρωμένη καταγραφή ζημιών, αποκατάσταση υποδομών και περιουσιών και αποζημίωση πληγέντων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης μετά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου και αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών στην περιοχή της Πηνείας του Δήμου Ήλιδας»

Ερώτηση κατέθεσε προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομικών η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, για την ενεργοποίηση και τον συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων ώστε να αποκατασταθούν υποδομές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι, επιχειρηματίες και παραγωγοί στις περιοχές της Ανδραβίδας – Κυλλήνης και της Πηνείας από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Στην ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνονται όλα όσα αναφέρονται για τις καταστροφές και ζημιές στο Πρακτικό Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης της 22/10/2015. Επίσης γίνεται αναφορά στα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού δικτύου στην Πηνεία αλλά και στις καταστροφές των καλλιεργειών σιτηρών (βρώμη, κριθάρι και σιτάρι).

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν άμεσα σε όλες τις σχετικές ενέργειες ώστε να καταγραφούν εγκαίρως όλες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την πρόσφατη κακοκαιρία αλλά και να αποκατασταθούν εγκαίρως οι ζημιές σε δημόσιες και δημοτικές υποδομές. Επίσης να γίνει άμεσα και με πληρότητα η καταγραφή και να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν οι παραγωγοί για τις καταστροφές στο φυτικό και ζωικό τους κεφάλαιο στις περιοχές της Ηλείας. Να εξεταστεί κατεπειγόντως το αίτημα επιχειρηματιών της περιοχής που επλήγησαν για αναστολή καταβολής υποχρεώσεων τους σε δημόσιο, δήμο και τράπεζες για ένα εύλογο χρονικό διάστημα εφόσον αυτό τεκμαίρεται από την υφιστάμενη κατάσταση. Ακόμη ζητά ενημέρωση για το εάν έχουν υλοποιηθεί τα προβλεπόμενα αντιπλημμυρικά έργα στους εν λόγω Δήμους, εάν εξετάζεται η αναγκαιότητα σχεδιασμού προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων κακοκαιρίας και επίσης η υλοποίηση πρόσθετων αντιπλημμυρικών έργων. Για τη περιβαλλοντική προστασία της Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου ζητά την άμεση δρομολόγηση έργων που περιλαμβάνονται στην εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη, καθώς η περιοχή προστατεύεται από τη Σύμβαση RAMSAR ως Υγροβιότοπος Διεθνούς Σημασίας. Τέλος ερωτά τα αρμόδια Υπουργεία εάν προτίθενται να εξετάσουν την έγκριση έκτακτης επιχορήγησης προς τον Δήμο Ήλιδας για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή της Πηνείας.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!