22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Π.Ε. Ηλείας: Σήμερα Πέμπτη 29 Οκτώβρη ο τελευταίος δολωματικός ψεκασμός για το δάκο

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Π.Ε. Ηλείας: Σήμερα Πέμπτη 29 Οκτώβρη ο τελευταίος δολωματικός ψεκασμός για το δάκο

Π.Ε. Ηλείας: Σήμερα Πέμπτη 29 Οκτώβρη ο τελευταίος δολωματικός ψεκασμός για το δάκο

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού ότι έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2015 η έναρξη του τελευταίου δολωματικού ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου, στις παρακάτω ελαιοκομικές περιοχές:

  • 12ος Τομέας: Ζαχάρω, Ξηροχώρι,
  • 13ος Τομέας: Ροδινά, Σχίνοι, Κακόβατος, Καλίδονα,
  • 14ος Τομέας: Νέα Φιγαλεία.

Το εντομοκτόνο σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι το FASTAC 10SC, και ο χρόνος αναμονής από την επέμβαση μέχρι τη συγκομιδή είναι 7 μέρες.

Το πρόγραμμα ψεκασμών θα είναι αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες και ώρες των ψεκασμών.

Οι ελαιοπαραγωγοί που προτίθενται να συγκομίσουν νωρίτερα από το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα αναμονής των 7 ημερών, θα πρέπει να το δηλώσουν στον τομεάρχη γεωπόνο στο σημείο παρασκευής του ψεκαστικού διαλύματος του συνεργείου, πριν την έναρξη ψεκασμού στην περιοχή που βρίσκεται το λιοστάσι του.

Οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων οι ελαιώνες τους ανήκουν σε Δημοτικά Διαμερίσματα που δεν εφαρμόστηκε το Πρόγραμμα Δολωματικής Δακοκτονίας 2015, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των ελαιόδεντρων τους και κατ’ επέκταση της παραγωγής τους από την προσβολή του δάκου.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!