22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | ΙΝ.ΚΑ. Ηλείας: Έρχεται «Αρμαγεδδών» από την Δευτέρα 1/11 για τους Ηλείους Δανειολήπτες;

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

ΙΝ.ΚΑ. Ηλείας: Έρχεται «Αρμαγεδδών» από την Δευτέρα 1/11 για τους Ηλείους Δανειολήπτες;

ΙΝ.ΚΑ. Ηλείας: Έρχεται «Αρμαγεδδών» από την Δευτέρα 1/11 για τους Ηλείους Δανειολήπτες;

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Νομού Ηλείας από 1η Νοεμβρίου καλεί τους δανειολήπτες

που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις Τράπεζες, να επικοινωνούν με τα Γραφεία του ΙΝ.ΚΑ στο Τηλέφωνο 2103632443 , η στο τηλ Κέντρο 11711 , προκειμένου να λάβουν δωρεάν συμβουλευτική ενημέρωση και καθοδήγηση ανάλογα με την περίπτωση, για τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο και τις διεξόδους που έχουν ανάλογα με τις οφειλές, τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους.

Τέλος , να ενημερώσουμε ότι ο Ν.3869/2010 με τις τροποποιήσεις του Ν.4161/2013 ( στον οποίο εντάσσονται πλέον οφειλές και προς τα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία ) ισχύει και παρέχει την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας μετά την αίτηση υπαγωγής στο νόμο, καθώς επίσης και η ενεργοποίηση του αναθεωρημένου κώδικα δεοντολογίας μπορεί να δώσει κάποια λύση ανάλογα φυσικά με τον τρόπο που θα τον διαχειριστεί η τράπεζα .

Πάντως γεγονός είναι ότι οι δανειστές πιέζουν για μείωση των ορίων της αξίας του ακινήτου, του εισοδήματος καθώς και για το ύψος των οφειλών του Οφειλέτη .

Το σημαντικό που θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης οι Ηλείοι Καταναλωτές – Δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στο Ν.3869/10 (Κατσέλη) και εκκρεμεί η υπόθεση τους, είναι το γεγονός , ότι πλέον θα πρέπει να προσκομίσουν μια σειρά νέων δικαιολογητικών στους νομικούς συμβούλους τους , ώστε να κατατεθούν στο Ειρηνοδικείο μέχρι 18-2-2016, διαφορετικά απορρίπτεται η αίτηση τους.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!