16Φεβρουάριος2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Σωματείο Εργαζομένων Ν.Ηλείας: Απεργούν την 1η Νοεμβρίου - Κάλεσμα για συμμετοχή και στην πανελλαδική απεργία 12 Νοέμβρη

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Σωματείο Εργαζομένων Ν.Ηλείας: Απεργούν την 1η Νοεμβρίου - Κάλεσμα για συμμετοχή και στην πανελλαδική απεργία 12 Νοέμβρη

Σωματείο Εργαζομένων Ν.Ηλείας: Απεργούν την 1η Νοεμβρίου - Κάλεσμα για συμμετοχή και στην πανελλαδική απεργία 12 Νοέμβρη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα συνεχώς επιβεβαιώνεται η θέση του σωματείου ότι κάθε μέρα που ξημερώνει και η νέα κυβέρνηση μας ετοιμάζει καινούρια μέτρα που επιδεινώνει την ζωή μας. Βιώνουμε έντονα πλέον ότι η εργασία μας εντατικοποιείται στο έπακρο, το κλείσιμο καταστημάτων και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η δύσκολη καθημερινότητα δεν πρέπει να μας αποσπά και από το γεγονός ότι και νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα είναι προ των πυλών. Η ανεργία δεν ανακόπτεται και η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, για βαθιά εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, παραπέρα συρρίκνωση της Πρόνοιας, συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, τη νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων με συρρίκνωση ή και κατάργηση των αποζημιώσεων.
Στον κλάδο μας όλα τα παραπάνω συνδέονται και με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, με τη μείωση των μισθών και με την κατάργηση εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Την 1η Νοέμβρη απεργούμε για να υπερασπιστούμε την κυριακάτικη αργία, δεν σταματάμε όμως εδώ. Προετοιμάζουμε τη συμμετοχή μας για να έχουμε μαζική παρουσία στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ.

Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε:
• Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλο το χρόνο, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν καθολική υποχρεωτική ασφάλιση.
• 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
• Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Έχουμε δοκιμάσαμε κατ’ επανάληψη τις ατομικές λύσεις, που όμως δεν μας οδήγησαν πουθενά. Ας δοκιμάσουμε και τον συλλογικό αγώνα που αποδεδειγμένα μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμά μας. Με τους αγώνες μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Να δυναμώσουμε το σωματείο μας και να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον και να σχεδιάσουμε τη δράση μας έτσι ώστε να μην επιτρέπουμε απολύσεις, καθυστέρηση των δεδουλευμένων, περικοπές μισθών και άλλων αντεργατικών μέτρων.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!