24Αύγουστος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Συνεδρίασαν εκ νέου οι Επιστημονικοί Φορείς για το ζήτημα των απορριμμάτων

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Πύργος: Συνεδρίασαν εκ νέου οι Επιστημονικοί Φορείς για το ζήτημα των απορριμμάτων

Πύργος: Συνεδρίασαν εκ νέου οι Επιστημονικοί Φορείς για το ζήτημα των απορριμμάτων

Συνεδρίασαν εκ νέου οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων της πόλης μας (Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός, Δικηγορικός, και ΤΕΕ Παράρτημα Πύργου) με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης όσον αφορά στην αποκομιδή των απορριμμάτων και διαπίστωσαν τα κάτωθι:

1. Παρά τις επανειλημμένες συζητήσεις, συσκέψεις, ανακοινώσεις, διαδηλώσεις κ.λ.π. παραμένει ουσιαστικά άλυτο το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο.
2. Παραμένουν επίκαιροι όπως πάντα, οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τις πολλαπλές εστίες μόλυνσης που εξακολουθούν να συσσωρεύονται τμηματικά στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.
3. Οι πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν σε περαιτέρω χρηματοδότηση του Δήμου μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ με 300.000 ευρώ για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και η έλευση του Γενικού Γραμματέα διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών στο Νομό, ουδόλως έλυσαν το πρόβλημα. Εύλογο είναι το ερώτημα γιατί να υπάρχουν ακόμα συσσωρευμένα απορρίμματα στη πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα όταν το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ, ως εκπρόσωπος της Πολιτείας αναγνωρίζει την υγειονομική βόμβα που υπάρχει στη πόλη μας και όταν αρκετοί αρμόδιοι υποτίθεται ότι ασχολούνται και προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα.
4. Η λύση της δεματοποίησης και της εναπόθεσης σε αδειοδοτημένους χώρους κάθε Δήμου, προκρίνεται αυτή τη στιγμή ως η καταλληλότερη ενδιάμεση λύση. Τι απαγορεύει αλήθεια την άμεση εφαρμογή αυτής της λύσης ή όποιας άλλης εγκρίνουν οι αρμόδιοι; (έχουν αλήθεια λύση;). Πρέπει να συμβεί κάτι τόσο σοβαρό και χωρίς επιστροφή για να δώσουμε μια λύση τέλος πάντων σ΄αυτή την ντροπιαστική κατάσταση;
5. Οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων δηλώνουν απερί- φραστα ότι η συνεχιζόμενη και παρατεταμένη συσσώρευση των απορριμμάτων σε περιοχές του Δήμου Πύργου, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Είναι αναξιοπρεπής, πλήττει τον κοινωνικό ιστό της πόλης, τον τουρισμό και την ιστορία του τόπου, είναι δε επιεικώς απαράδεκτη. Δηλώνουμε ομόφωνα και διαδηλώνουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας, για τη συνέχιση του προβλήματος. Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η εκ νέου προσφυγή μας προς την Πολιτεία, αλλά και προς όλους τους συμπολίτες μας, για περαιτέρω κινητοποιήσεις και διεκδίκηση της άμεσης αποκομιδής της «ντροπής μας» από την πόλη και τα χωριά του Δήμου Πύργου.

Η υγεία και η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν χωρούν άλλο τσαλάκωμα και καθυστερήσεις από κανέναν.

Οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων

Κατσαρός Νίκος (Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας )
Γαλανόπουλος Αλέκος (Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας)
Θεοδωρόπουλος Δημήτριος (Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας)
Δημητρουλόπουλος Δημήτριος ( Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας)
Κανελλόπουλος Βασίλειος (ΤΕΕ Παράρτημα Πύργου)

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!