25Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Ηλεία: Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ συμμετέχουν στη συμβολική κατάληψη Δημαρχείων και στην Πανελλαδική απεργία

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Ηλεία: Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ συμμετέχουν στη συμβολική κατάληψη Δημαρχείων και στην Πανελλαδική απεργία

Ηλεία: Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ συμμετέχουν στη συμβολική κατάληψη Δημαρχείων και στην Πανελλαδική απεργία

Τη συμμετοχή του στην συμβολική κατάληψη των Δημαρχείων την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, αλλά και στην συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που έχει ήδη εξαγγήλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτώβρη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, κ.Γαρύφαλλος Χρήστος.

Αναλυτικά, σε δήλωσή του, ο κ.Γαρύφαλλος ανέφερε:

"Σήμερα Παρασκευή ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως έχει Γενική Συνέλευση, διότι όλοι μας ετοιμαζόμαστε να δώσουμε έναν ακόμα αγώνα στο επόμενο χρονικό διάστημα ενάντια στους εφαρμοστικούς νόμους που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή και θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή σε όσα εργασιακά δικαιώματα καταφέραμε να διασώσουμε από τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Θα προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την αντίδρασή μας και τη συμμετοχή μας σε κάθε μορφή κινητοποιήσεων, διότι έχουν προαναγγείλει την κατάργηση του επιδόματος για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας που είναι πολύ δύσκολο κάποιος οδηγός να εργάζεται για εργάτης μέχρι τα 67 του. Μετά επιχειρούν να καταργήσουν την ασφάλιση με ένα νέο τρόπο ασφάλισης που μόνο θα πληρώνεις και ποτέ δε θα παίρνεις.
Τρίτον, είναι το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2016 που προβλέπει νέες μειώσεις μισθών σε όλους και πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης.
Μετά, υπάρχει πλήρης απαγόρευση προσλήψεων στους ΟΤΑ και ειδικώς στις προνοιακές και ανταποδοτικές υπηρεσίες και αποφασίσαμε όλοι την μαζική μας συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και το χαρακτηρισμό της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου ως πανελλαδική ημέρα συμβολικής κατάληψης όλων των δημαρχείων της χώρας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα.
Όλοι εμείς διεκδικούμε τη δουλειά μας, το μισθό μας, τη σύνταξή μας, την υγειονομική μας περίθαλψη, το μέλλον τνω παιδιών μας, την ίδια μας τη ζωή.

Η σημερινή συνέλευση είναι ενημερωτικού χαρακτήρα για να αποφασίσουμε αν θα συμμετέχουμε -που θα συμμετέχουμε- στις κινητοποιήσεις.

Η πρώτη κινητοποίηση είναι την Τετάρτη. Ώρα 10 θα είμαστε έξω από τα Δημαρχεία, έως τη 1, και στο πάνω Δημαρχείο και στο κάτω Δημαρχείο και στα συνεργεία που έχουν την καθαριότητα και την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία.
Πιστεύω να έχουμε, και θα έχουμε, μεγάλη συμμετοχή."

IMG 5367

IMG 5368

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!