22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με πολύ κόσμο αλλά και κρύο η 29η Γιορτή Κάστανου

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με πολύ κόσμο αλλά και κρύο η 29η Γιορτή Κάστανου

ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με πολύ κόσμο αλλά και κρύο η 29η Γιορτή Κάστανου

Ο κόσμος αψήφισε το κρύο και τίμησε και φέτος με την παρουσία του την 29η Γιορτή Κάστανου στην όμορφη Αμπελιώνα Μεσσηνίας του πρώην Δήμου Είρας και νυν Δήμου Οιχαλίας.

Σε ένα γιορτινό κλίμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν για γευτούν τα τοπικά κάστανα με συνοδεία τσίπουρο της περιοχής αλλά και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα που στόλισαν τα τραπέζια επισκεπτών και κατοίκων. Επισκεπτών από πολλά σημεία της Μεσσηνίας αλλά και της Ηλείας καθώς και της Αρκαδίας όπως για παράδειγμα ο Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης.

Η εκδήλωση όμως τιμήθηκε και από τις αυτοδιοικητικές αρχές της Μεσσηνίας. Το παρών έδωσε η Αντιπεριφεριάρχης Μεσσηνίας κα.Αλιφέρη, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κος.Αριστείδης Σταθόπουλος,o επί χρόνια Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας Κων/νος Μπουγάς, δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην δήμου Είρας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι από άλλες περιοχές όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων κ.Θανάσης Θεοχάρης.

Μια ξεχωριστή γιορτή με πολύ κάστανο και τσίπουρο μέσα στο Χειμώνα που πάντα ζωντανεύει την παραδοσιακή Αμπελιώνα.

Πηγή: ΦΙΓΑΛΕΙΑ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!