23Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Ανακοίνωση της παράταξης «Ολυμπία Φως»: "240.000 ευρώ θα πάρει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας από τους πολίτες του"

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Ανακοίνωση της παράταξης «Ολυμπία Φως»: "240.000 ευρώ θα πάρει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας από τους πολίτες του"

Ανακοίνωση της παράταξης «Ολυμπία Φως»: "240.000 ευρώ θα πάρει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας από τους πολίτες του"

"Η Δημοτική αρχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία εξελέγη από την πρώτη Κυριακή στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, ανταπέδωσε τις ευχαριστίες της με το πιο σκληρό και αντιλαϊκό τρόπο.

Επιβαρύνει τους πολίτες με αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη .Η απόφαση πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία από την παράταξη που διοικεί το Δήμο χάνοντας σημαντική δύναμη και από δικούς της Δημοτικούς Συμβούλους χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο. 30-10-2015. Ο Δήμαρχος Κοτζιάς επέλεξε, με οριζόντιες αυξήσεις να καλύψει τα οικονομικά του Δήμου ,που αφορούν την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό .

Τα βουνά των σκουπιδιών που έχουμε στο Δήμο μας θα τα φορτώσει, άδικα στις πλάτες των πολιτών και χωρίς μελέτη ανταποδοτικότητας, στις 3 από τις 4 δημοτικές ενότητες του Δήμου μας και συγκεκριμένα :

α) Στη Δημοτική ενότητα Λαμπείας αύξηση από 55 λεπτά που ήταν σήμερα σε 100 (1 ευρώ το τ.μ. Για τις κατοικίες )
β)Στη Δημοτική ενότητα Ολυμπίας αύξηση από 75 λεπτά που ήταν σήμερα σε 100 (1 ευρώ το τ.μ. Για τις κατοικίες )
γ)Στη Δημοτική ενότητα Λασιώνος αύξηση από 86 λεπτά που ήταν σήμερα σε 100 (1 ευρώ το τ.μ. Για τις κατοικίες )

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ της αντιπολίτευσης θα πράξουμε το χρέος και το καθήκον μας και πέραν από την έντονη διαφωνία και διαμαρτυρία μας , θα προσφύγουμε κατά του κύρους αυτής της απόφασης στα αρμόδια όργανα της περιφέρειας ,δικαίωμα που το έχει και κάθε δημότης που θα δει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να εκτινάσσονται και πάλι στα ύψη .Όπως προβλέπεται από την νομοθεσία μια τέτοια απόφαση πρέπει να αιτιολογείται επαρκώς είτε στο κείμενό της ,είτε με αναφορά στα συνοδεύοντα αυτή στοιχεία.

Δεν έχει το ηθικό δικαίωμα η Δημοτική αρχή να προβαίνει σε αυξήσεις για υπηρεσίες που δεν προσφέρει γιατί όπως όλοι μας ξέρουμε ούτε τα σκουπίδια μαζεύει αλλά ούτε και τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό βελτίωσε στις παραπάνω ενότητες."

Ανδρεας Μπενέτσης,

Δημοτικός Σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!