16Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών στην κεντρική πλατεία για τις περικοπές της χρηματοδότησης στα σχολεία

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών στην κεντρική πλατεία για τις περικοπές της χρηματοδότησης στα σχολεία

Πύργος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών στην κεντρική πλατεία για τις περικοπές της χρηματοδότησης στα σχολεία

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου,

σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το πρωί, έξω από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου, με σκοπό να αντιδράσουν ενάντια στο νέο σύστημα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν πανελλαδικά σήμερα, οι μαθητές όλης της χώρας.

Αντέδρασαν για τις περικοπές της χρηματοδότησης για την παιδεία και για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, καθώς και για την τάση αύξησης του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και των συμπτύξεων των τμημάτων.

Ταυτόχρονα, για τον ίδιο λόγο, οι καθηγητές πραγματοποίησαν στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ασμής Λάζαρος, καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Πύργου, παρευρισκόμενος μαζί με τα παιδιά, δήλωσε στο myilianews.gr:

"Είναι η πορεία που πραγματοποιούν οι μαθητές μας και εμείς συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους.
Άλλωστε τα αιτήματά τους είναι και αιτήματα των εκπαιδευτικών και όλων των γονέων.
Η μνημονιακή πολιτική συνεχίζει να εφαρμόζεται ολοκληρωτικά και από τη νέα κυβέρνηση, οπότε το δημόσιο σχολείο δέχεται επίθεση κι εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε.
Γι'αυτό το λόγο είμαστε εδώ σήμερα, ξεκινούν οι μαθητές μας σήμερα, συνεχίζουμε κι εμείς με την πανελλαδική απεργία στη 12η Νοεμβρίου και έπεται συνέχεια.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η ελπίδα δεν υπάρχει σε κανένα πολιτικό υποκείμενο αλλά υπάρχει στο δρόμο του αγώνα."

DSC 0008

DSC 0009

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!