19Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Ηλεία: Tο φυσικό αέριο προ των πυλών

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Ηλεία: Tο φυσικό αέριο προ των πυλών

Η αντίστροφη μέτρηση για να μπει η Πάτρα, η Αχαΐα και η Ηλεία στην εποχή του φυσικού αερίου έχει ήδη αρχίσει, καθώς μέσα στο πρώτο εικοσαήμερο του Νοέμβρη αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, ΔΕΠΑ και Περιφέρειας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την μεταφορά και αποθήκευση σε ετήσια βάση για την κάλυψη των αναγκών της βιομηχανικής παραγωγής – πρωτίστως στη Βιομηχανική ζώνη – 40 εκ κυβικών φυσικού αερίου, γεγονός που σε πρώτο χρόνο θα σηματοδοτήσει τη μείωση της δαπάνης για την βιομηχανική παραγωγή σε επίπεδο ενέργειας κατά 30%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αυτό συνεπάγεται μόνο για το 25% των βιομηχανιών που θα προχωρήσουν στην εναρμόνιση της υποδομής τους, με τη χρήση του φυσικού αερίου , εξοικονόμηση ποσού το οποίο θα φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Η μεταφορά του φυσικού αερίου θα γίνεται δια ξηράς και η αποθήκευση σε κέντρο αποθήκευσης και διανομής που θα δημιουργηθείς τη Βιομηχανική ζώνη με δημιουργία δικτύου διάθεσης σε πρώτη φάση στις βιομηχανίες – βιοτεχνίες που εδρεύουν στην περιοχή ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για διάθεση φυσικού αερίου στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε δεύτερη φάση η στόχευση είναι να υπάρξει διάθεση και χρήση φυσικού αερίου στις καλλιέργειες με σημείο αναφοράς την Ηλεία όπου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες οι καλλιέργειες στα θερμοκήπια.

Πηγή: patrastimes.gr (Του Γιάννη Γεωργόπουλου)

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!