23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: "Να στελεχωθεί επαρκώς το Γ.Ν. Πύργου"- Παρέμβαση για οικονομική κάλυψη και προσωπικό

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: "Να στελεχωθεί επαρκώς το Γ.Ν. Πύργου"- Παρέμβαση για οικονομική κάλυψη και προσωπικό

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας στα γραφεία του τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι προκειμένου να ενημερώσουν για τα προβλήματα λειτουργίας Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γ.Ν. Ηλείας αλλά και για την επικείμενη εφαρμογή πληρωμής ιατρικών επισκέψεων στα ιατρεία, με πιστωτική κάρτα

Τονίστηκε ότι πρέπει στο Νομό Ηλείας να λειτουργεί ένα Εφημεριακό Κέντρο, το οποίο θα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου θα πρέπει να πηγαίνουν όλα τα βαριά περιστατικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει την παύση λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και των υπόλοιπων νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας.

Επιπλέον δόθηκε έμφαση στην ανάγκη πρόσληψης ιατρικού προσωπικού το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του νοσοκομείο, καθιστώντας επιβεβλημένη την χρηματοδότηση στα δημόσια νοσοκομεία γενικότερα, αλλά και στο Γ.Ν. Πύργου ειδικότερα.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, κ.Νίκος Κατσαρός δήλωσε:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας αποφάσισε ομόφωνα τη σημερινή συνέντευξη τύπου για να σας ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Ηλείας, στο Νοσοκομείο δηλαδή.

Είναι μαζί μας ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής ο κ.Βαγγέλης Παπαγεωργίου ο οποίος θα σας ενημερώσει αναλυτικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

Εγώ θα ήθελα να πω δυο κουβέντες για το ποια είναι σήμερα η κατάσταση, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά γενικότερα στη χώρα.
Επανηλλειμένα σε συσκέψεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και τελευταία μια που έγινε στην Κω, πριν από περίπου ένα μήνα, εξακολουθούν να υπάρχουν οι ίδιες διαπιστώσεις, ότι δηλαδή υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα στις δομές της υγείας της χώρας, όσον αφορά στη χρηματοδότηση η οποία το περσινό έτος προβλεπόταν να ήταν 4,5% του ΑΕΠ και φέτος περαιτέρω μείωση στο 4% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 7 και όταν το 4% αντιστοιχεί σε Ζιμπάμπουε συνθήκες. Τριτοκοσμικές με λίγα λόγια.

Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις ανθρώπινων και οικονομικών πόρων με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντικό πρόβλημα σε όλες τις δομές υγείας, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Προσπαθιέται στο όνομα της οικονομίας και της εξοικονόμησης χρημάτων με το σύστημα της υγείας να λυθούντα προβλήματα εκ των ενόντων, δηλαδή είτε με αποσπάσεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού είτε με προσλήψεις επικουρικών συναδέλφων.
Ωστόσο, ούτε το ένα μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ούτε το άλλο. Οι μεν επικουρικοί συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν θητεία ενός έτους δεν έρχονται εύκολα στην επαρχία και λόγω του οικονομικού κομματιού, αλλά και ο ένας χρόνος είναι πολύ λίγος για να μετακομίζεις.
Υπάρχει μια πρόταση να είναι τριετής η θητεία των επικουρικών γιατρών, αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί υπ'όψιν του Υπουργείου, ούτε προβλέπεται φυσικά να αυξηθεί η δαπάνη για την υγεία, ούτε να γίνουν σημαντικές προσλήψεις.

Είναι η τρίτη φορά που ο κ.Ξανθός είπε και αυτός, όπως και ο κ.Κουρουμπλής πριν από 7 μήνες ότι θα γίνει πρόσληψη 4.500 ιατρών και παραϊατρικού προσωπικού, και αυτό ωστόσο παραμένει ακόμα στα λόγια. Από όλη αυτήν την κατάσταση δεν ξεφεύγει το Νοσοκομείο της Ηλείας, το οποίο είναι γνωστό ότι έχει αρκετά προβλήματα δόμησης, στελέχωσης και θέμα πόρων.
Εμείς θα εκφράσουμε την πάγια θέση του Συλλόγου η οποία είναι από το 2006 και τούδε παραμένει και ισχύει, ότι διεκδικούμε να υπάρχει ένα νοσοκομειακό ίδρυμα στο Νομό πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο που θα παίζει το ρόλο του κεντρικού εφημεριακού κέντρου.
Αυτό συνεπάγεται προσλήψεις προσωπικού, τόσο ιατρικού, όσο και παραϊατρικού, το οποίο έχει έλλειμμα αυτή τη στιγμή κατά 30-40% από τον προβλεπόμενο οργανισμό και φυσικά πόρους οι οποίοι θα στηρίξουν δορυφόρες δομές υγείας, όπως είναι τα Κέντρα Υγείας στις μεγάλες πόλεις, ούτως ώστε να μπορεί να παίξει το ρόλο της δευτεροβάθμιας περίθαλψης.
Εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα χάνουμε συμπολίτες μας σε διακομιδές προς την Πάτρα και δυστυχώς δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα σοβαρά προβλήματα της υγείας που έτσι και αλλιώς έχουν χειροτερέψει κατά τη διάρκεια της πενταετούς κρίσης. Έχει αυξηθεί η νοσηρότητα και αυτό είναι κάτι που το έχουμε πει.
Αυτές είναι οι κύριες εκτιμήσεις που κάνουμε και διεκδικούμε να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία, όχι μόνο εμείς σαν Σύλλογος, είναι πανελλαδικό αίτημα αυτό, να στελεχωθούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ούτως ώστε πραγματικά η ανθρώπινη ζωή να έχει μια αξία και να μην είναι ένας απλός αριθμός ενός προϋπολογισμού ή κάποιας δαπάνης ή καποιου ισοδύναμου, εν πάσει περιπτώσει."

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, κ.Βαγγέλης Παπαγεωργίου ανέφερε:

"Ευχαριστώ τον πρόεδρο, τον κ.Κατσαρό, ανέφερε κάποια πράγματα, είπε γενικώς ότι απασχολούν σοβαρά το Νοσοκομείο μας και γενικά τα Νοσοκομεία της Ελλάδος.

Εγώ θα πω 2-3 πράγματα όσον αφορά πιο ειδικά για να καταλάβετε το μέγεθος των προβλημάτων που υπάρχουν στο Νοσοκομείο μας.
Ο Πρόεδρος είπε προηγουμένως ότι ζητούμε μια αύξηση των προβλεπομένων κονδυλίων. Η χρηματοδότηση για τα Νοσοκομεία της Ελλάδος είναι στο 4%. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε επαρκή κάλυψη, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, σε χρήμα στα Νοσοκομεία, με τα οποία μπορουν να αγοράσουν διάφορα υλικά τα οποία χρειάζονται σε ορθοπεδικές, σε χειρουργικές και σε διάφορες άλλες ειδικότητες.
Το δεύτερο είναι ότι οι αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των νοσοκομείων, έχουν γίνει αυθαίρετες περικοπές. Οι περικοπές αυτές έχουν ξεκινήσει εδώ και 3-4 χρόνια περίπου. Είναι της τάξεως του 55% των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών και αυτό δεν το κάνω θέμα προς συζήτηση, γιατί είναι η αλήθεια. Πολλοί συμπολίτες μας υποφέρουν και δεν έχουν ούτε τα προς το ζην.
Υπάρχει πράγματι ένα αίσθημα αδικίας και εγκατάλειψης σε αυτούς που υπονομεύουν την αγαστή συνεργασία και σύμπνοια η οποία είναι αναγκαίο να διέπει τη συνεργασία μεταξύ των γιατρών όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Η επαρκής στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων του Νομού μας είναι της τάξεως του 50%. Αυτό αντιστοιχεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Για να καλύψει το κράτος αυτά τα κενά εφήυρε έναν τρόπο ο οποίος για μένα είναι απαράδεκτος στην ιατρική και επιστημονική οντότητα. Η εφεύρεσις του επικουρικού γιατρού. Τι σημαίνει αυτό το πράγμα; Σημαίνει οτι για ένα χρόνο θα σε έχω σε ένα νοσοκομείο, θα σε μεταχειρίζομαι όπως θέλω εγώ και αν δεν αποδώσεις αυτά τα αναμενόμενα και δεν είσαι "καλό παιδί", τον επόμενο χρόνο θα μείνεις χωρίς δουλειά.
Δεν είναι συμβατό με την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και δημιουργεί μια επαγγελματική ανασφάλεια και εξάρτηση και πλέον νομίζουμε ότι αυτός ο θεσμός θα πρέπει να καταργηθεί. Είναι απλώς ένα μπάλωμα το οποίον έχει συνέπειες για τους γιατρούς που πάνε να καλύψουν αυτή τη θέση.
Οι ειδικευόμενοι γιατροί που πανελλαδικά έχουν λείψει από τα νοσοκομεία μας, εδώ και 1μισι χρόνο περίπου, οι περισσότεροι ειδικευόμενοι γιατροί, προκειμένου να έρθουν στο Νοσοκομείο του Πύργου ή της Καλαμάτας, της Κοζάνης ή των Ιωαννίνων, με ένα μισθό της τάξεως των 1.000 ευρώ μηνιαίως με 6-8 εφημερίες το μήνα και με διακομιδές που θα αναγκαστούν να κάνουν οπωσδήποτε, έχουν αναγκαστεί και έχουν φύγει από τα νοσοκομεία μας.
Εγώ σαν Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής το 2013 είχα 13 ειδικευόμενους. Σήμερα, δύο έτη μετά, έχουμε 1 ειδικευόμενο, ο οποίος πάει για ειδικότητα στην Αθήνα. Οπότε η Κλινική μένει χωρίς ειδικευόμενους. Ξέρετε πολύ καλά το βάρος της εργασίας που προσφέρει ένας ειδικευόμενος σε μια χειρουργική, ορθοπεδική, ουρολογική, οποιαδήποτε άλλη κλινική.
Βλέπετε ότι τα παιδιά έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς. Θυμίζει δεκαετίες του '50, '60 της Ελλάδος που πήγαιναν εργάτες στη Γερμανία για να βρούν ένα μισθό ικανοποιητικό να ζήσουν και βλέπεις ανθρώπους νέους, γιατρούς, οι οποίοι οι γονείς τους έχουν ξοδέψει. Από τις τσέπες των γονιών τους έχουν βγει γιατροί.

Αυτά είναι θέματα της πολιτείας και πρέπει να τα λύσει. Να δίνονται κίνητρα στους νέους γιατρούς για να μπορέσουν να επανδρώσουν, τόσο τα κέντρα υγείας, όσο και τα νοσοκομεία της Ελλάδος.
Δεν επιτρέπεται το 2015 να υπάρχουν τέτοιες μεγάλες ένδειες, κενά τα οποία πρέπει να καλυφθούν κάποια στιγμή. Πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθούν.
Ένα άλλο πράγμα το οποίο θέλω να πώ είναι ότι εμείς σαν Ιατρικός Σύλλογος, ουδέποτε είπαμε να κλείσουν τα Κέντρα Υγείας ή κάποια άλλα νοσοκομεία όμορα του Νομού μας.
Εμείς είμαστε πρόθυμοι και σύμφωνοι να λειτουργήσουν πλην όμως το Νοσοκομείο του Πύργου θα είναι ο πυλώνας του Νομού μας, της υγείας. Θα είναι ο πυλώνας που θα μαζεύει όλα τα βαρια περιστατικά και ότι χρειάζεται η επαρχία μας , να μπορέσει να ανταποκριθεί. Σαν Εφημεριακό Κέντρο πρέπει να στηριχτεί και να υποστηριχτεί μόνον το Νοσοκομείο του Πύργου. Της Αμαλιάδος να μείνει ανοιχτό, των Κρεστένων να μείνει, τα Κέντρα Υγείας χρειάζονται, για συνταγογραφήσεις κλπ. Τα βαριά περιστατικά θα έρχονται πάντα εδώ πέρα.
Να σας πω και ένα παράδειγμα το οποίο είχε επαναληφθεί στο παρελθόν. Ένας τραυματίας βαριά που χτυπήθηκε κάπου στη Ζαχάρω και επειδή εκ του νόμου προβλέπεται το πιο κοντινό νοσοκομείο και θα πρέπει να τον δεί κάποιος γιατρός, αντί να τον φέρει κατευθείαν στο νοσοκομείο του Πύργου, θα τον φορτώσει το ασθενοφόρο να τον πάει στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως ή στην Κρέστενα, θα τον κατεβάσει να τον δει ο γιατρός να του βάλει έναν ορό, νερό να τρέξει στη φλέβα του και ο άνθρωπος χρειάζεται αίμα, δεν χρειάζεται προφανώς νερό που θα του ανεβάσει την πίεσή του, και θα καθυστερήσει τουλάχιστον 3 τέταρτα με μία ώρα για να έρθει στο νοσοκομείο και να επιληφθεί πλέον ο ειδικός γιατρός ο οποίος θα τον περιμένει.
Αυτό σημαίνει ότι πολλοί θάνατοι έγιναν και είχαν επαληθευτεί με αυτόν τον τρόπο κατά το παρελθόν. Η καθυστέρηση! Να προσέλθει στο νοσοκομείο άμεσα. Και θρηνήσαμε πολλούς θανάτους τέτοιους.

Όσον αφορά τη δημιουργία νέου υγειονομικού χάρτη, δεν βλέπουμε καμία εφαρμογή αυτών των οποίων πιστεύουμε εμείς. Και είμαστε οι πλέον αρμόδιοι για να ξέρουμε που πονάει το σύστημα υγείας εδώ στο Νομό μας. Όπως κάθε Ιατρικός Σύλλογος σε όλους τους Νομούς της Ελλάδος που ξέρει που πονάει και τι λύσεις πρέπει να δίνουν. Γιατί δεν μας ακούνε;

Η ανάγκη νέου Υγειονομικού Χάρτη είναι δεδομένη. Αποτελεί εργώδη και ουσιαστική διαδικασία η οποία πρέπει να είναι προϊόν διαβούλευσης. Κεντρικό σημείο του χάρτη σύμφωνα με την πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, οφείλει να είναι η θέσπιση ενός Εφημεριακού Κέντρου στο Νομό, το οποίο λόγω επάρκειας, υλικοτεχνικής υποδομής και ανθρώπινου δυναμικού δεν μπορεί να είναι άλλο από τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Ακούσαμε ότι γίνονται κάποιες αποσπάσεις νοσηλευτικού προσωπικού, σκέπτονται να κάνουν και ιατρικού προσωπικού σε κάποια όμορα νοσοκομεία. Εμείς σαν Ιατρικός Σύλλογος είμαστε αντίθετος γιατί δεν μπορείς να αδυνατίσεις τον κεντρικό πυλώνα της υγείας στο Νομό μας στέλνοντας γιατρούς δεξιά και αριστερά. Το αντίθετο μπορεί να γίνει από τα περιφερικότερα νοσοκομεία. Δεν έχουμε γιατρούς. Να έρθουν να εργαστούν στο κεντρικό Νοσοκομείο μας. Όχι από το κέντρο να πάνε προς άλλα νοσοκομεία. Αυτό για εμάς είναι εγκληματικό και όποιος επιχειρήσει να το κάνει αυτό το πράγμα θα έχει τις ευθύνες του, τις οποίες θα δούμε ποιες θα είναι."

Απαντώντας και ταυτόχρονα συμπληρώνοντας τα λεγόμενα του Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, ο κ.Κατσαρός ανέφερε:

"Βάσει αυτών που είπε και ο συνάδελφος, όπως καταλαβαίνετε, τα χρόνια της κρίσης όλο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει στα δημόσια νοσοκομεία. Άρα γίνεται ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα της έλλειψης του προσωπικού και οι εφημερίες των συναδέλφων είναι οριακές. Δεν κινδυνολογούμε λέγοντας αυτό, αλλά πραγματικά το νοσοκομείο στέκεται στα πόδια του από το φιλότιμο και από την εξουθένωση -θα έλεγα- των συναδέλφων και στις εφημερίες και στην καθημερινή πρακτική.
Όταν έχεις να ασχοληθείς με 200 και 300 άτομα στα Εξωτερικά Ιατρεία, καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο να πράξεις και σωστά και ιατρικά σωστά. Κινδυνεύεις να βρεις και τον μπελά σου. Άρα γίνεται ακόμα πιο έντονο και αναγκαίο το ότι πρέπει να πάρουμε προσωπικό, αλλιώς δεν γίνεται κάτι."

Εκ νέου νύξη για την άμεση αποκομιδή των απορριμάτων

"Να προσθέσω ακόμα κάτι. Επανήλθαμε με δελτίο τύπου με τους Επιστημονικούς Φορείς αφού δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα. Νομίζω ότι κι εσείς το έχετε διαπιστώσει. Παραμένουν στις παρυφές της πόλης και τα χωριά εστίες μόλυνσης. Ήρθε ο κ. Γιαννόπουλος από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να καλύψει αυτό που είχαμε πει από την αρχή, ότι είναι υγειονομική βόμβα το Ποτόκι και η κατάσταση στον Πύργο και έδωσε 300.000 ευρώ τα οποία δεν ξέρω αν έχουν χρησιμοποιηθεί, που και πως. Ούτε είναι δική μας δουλειά να το αναζητήσουμε αυτό, ωστόσο τα χρήματα αυτά δόθηκαν -γιατί ήμουν παρών στη συνεδρίαση- για άμεση αποκομιδή και πάει ένας μήνας νομίζω από τότε και άμεση αποκομιδή δεν εγένετο.
Εμείς σαν Επιστημονικοί Φορείς θα είμαστε πάντα διεκδικητές αυτής της κατάστασης, δηλαδή να λυθεί το πρόβλημα. Εάν δούμε ότι συνεχίζεται θα περάσουμε σε άλλες μορφές "πάλης", ενημερώνοντας τους πολίτες ξανά.
Υπάρχει μια σκέψη να ξανακαταφύγουμε στην πολιτεία, στο ύψιστο επίπεδο, στον Πρωθυπουργό, με επιστολή."

Υπέρ των πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας, χωρίς όμως -όπως αναφέρει ο κ.Κατσαρός- αυτό να είναι κατ'αποκλειστικότητα ο μοναδικός τρόπος. Συγκεκριμένα:

"Πριν από λίγο καιρό έγινε στα κανάλια μια μεγάλη κουβέντα για τις πιστωτικές κάρτες, με στοχοποίηση των γιατρών, ότι αυτοί θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα συμμορφωθούν, ουσιαστικά είναι αυτοί που δεν το δέχονται σαν μέτρο κλπ.

Η απάντηση του ΠΙΣ σε γενικές γραμμές αρνείτο αυτή τη διαδικασία πληρωμής, βασιζόμενοι στο ότι καταργείται το απόρρητο του ασθενούς. Υπήρχε και άλλων συλλόγων απάντηση .Η δική μας θέση σαν Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας είναι ότι εμείς δεν είμαστε κατά των πιστωτικών καρτών και των χρεωστικών, ωστόσο χωρίς να είναι κατά αποκλειστικότητα αυτό. Δεν μπορεί ένας άρρωστος που έρχεται εκτάκτως στο ιατρείο σου, μπορεί να μην έχει κάρτα. Δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις ντε και καλά να πληρώσει με κάρτα.
Το θέμα του απορρήτου είναι ένα θέμα, μπορεί ωστόσο να λυθεί με κωδικούς. Εμείς θα θέλαμε να πούμε το εξής. Δεν είναι οι γιατροί που φοροδιαφεύγουν. Οι γιατροί έχουν χρέη από τον ΕΟΠΠΥ, κάποια εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία έχουν πληρώσει φόρους. Ένα 35% των συναδέλφων είναι άνεργοι και ένα 30% των συναδέλφων έχει πάει στη Γερμανία. Οι υπόλοιποι κάνουν "φοροδιαφυγή" κατά τον κ.Αλεξιάδη.

Να ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα, να μην υπάρχουν ημίφωτα ή κάτι άλλο, απλά δεν θέλουμε να στοχοποιούνται οι γιατροί. Να ισχύσει για όλους, για τους υδραυλικούς, τους ηλεκτρολόγους, τους δικηγόρους, να είμαστε ισότιμοι στην αντιμετώπιση της πολιτείας, όπως οφείλουμε να είμαστε και η πολιτεία να φερθεί ισότιμα και σε μας."

Όσον αφορά το θέμα της συνταγογράφησης γενοσήμων ο κ.Κατσαρός επισημαίνει:

"Υπάρχει μια μνημονιακή δέσμευση να συνταγογραφούνται γενόσημα, για τα οποία προβλέπεται η αύξηση του όγκου στην συνταγογράφηση να φτάσει το 40% μέχρι το Δεκέμβρη του 2015. Δε θα σταθώ το τι σημαίνει αυτό πρακτικά.
Προβλέπεται ποινή στους συναδέλφους που δεν τηρούν αυτή την απόφαση, πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ σε περίπτωση αδικαιολόγητης απόκλισης από το 20%-25% για τρεις μήνες και πρόστιμο 3000 ευρώ σε περίπτωση απόκλισης ποσοστού έως 30% για τρεις συνεχόμενους μήνες. Πρόστιμό έως 5000 ευρώ για αδικαιολόγητη αθροιστική απόκλιση πάνω από 30% κ.ο.κ.."

Και καταλήγει:

"Εμείς σκοπέυουμε σαν Ιατρικός Σύλλογος, περιμένοντας και τον ΠΙΣ να βγάλει απόφαση, να κάνουμε μια δημόσια κουβέντα για αυτό το θέμα για να γνωρίζουν και οι πολίτες τι αποφασίζεται πριν από αυτούς για αυτούς. Και πριν κατηγορήσουν εύλογα έναν συνάδελφο ο οποίος αρνείται να συνταγογραφήσει κάποιο σκεύασμα ή πάει να συνταγογραφήσει το σκεύασμα το πρωτότυπο χωρίς να έχει αντίγραφο και του βγάζει το σύστημα ότι είναι το αντίγραφο, και δεν υπάρχει το αντίγραφο στην ουσία.

Όλα αυτά ουσιαστικά χειροτερεύουν την κατάσταση της υγείας μας. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να το δουν και να καταλάβουν πραγματικά τι γίνεται."

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!