20Ιούλιος2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Συγκεντρώθηκαν τα στελέχη και η φίλοι της δημοτικής παράταξης Ανα.Σ.Α. στο Εργατικό Κέντρο

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Πύργος: Συγκεντρώθηκαν τα στελέχη και η φίλοι της δημοτικής παράταξης Ανα.Σ.Α. στο Εργατικό Κέντρο

Πύργος: Συγκεντρώθηκαν τα στελέχη και η φίλοι της δημοτικής παράταξης Ανα.Σ.Α. στο Εργατικό Κέντρο

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ στην ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Απόλυτα ικανοποιημένοι δήλωσαν οι συνεργάτες του Τάκη Αντωνακόπουλου , καθώς και ο ίδιος για την προσέλευση των στελεχών και των φίλων της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ανα.Σ.Α. , στο εργατικό κέντρο Πύργου , την περασμένη Κυριακή .

Αίσθηση προκαλεί η παρουσία πολιτών που είχαν στηρίξει άλλες παρατάξεις στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές .

Ο κύριος Αντωνακόπουλος ανέφερε , μεταξύ άλλων , ‘’ Για εμάς η ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΙΚΗ στην πολιτική είναι θεμέλια λίθος . Δημοκρατική διαδικασία , διαφάνεια , συνέπεια , συλλογικότητα , αλληλεγγύη πρέπει να χαρακτηρίζουν την πολιτική δράση . ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ .

Όποιος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα πρέπει να φροντίζει για την ηθική του ακεραιότητα και όχι να κρύβεται πίσω από χρονικές παρελκύσεις Δικαστικών αποφάσεων . Επιμένουμε στην πρόταση μας , για λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου , με την οποία θα ζητηθεί η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ του πόθεν έσχες και Ε9 , όλων όσων διαχειρίστηκαν ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ στο Δήμο Πύργου .

Η προεκλογική μας επιμονή και παρουσίαση των δικαστικών εκκρεμοτήτων κάθε υποψηφίου Δημάρχου , δικαιώθηκε ΑΠΟΛΥΤΑ , μετεκλογικά . Η σιωπή ορισμένων ΤΟΤΕ ερμηνεύεται ΣΗΜΕΡΑ .

Στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ η ΔΙΚΑΙΩΣΗ είναι αναμφισβήτητη . Υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης από τον περασμένο Απρίλιο έχουν υποδείξει στον Δήμαρχο , ως μόνη ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ την ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ . Αντί αυτής της λύσης , ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ προτιμά την ΜΕΤΑΦΟΡΑ των απορριμμάτων μέσω ανάθεσης σε φιλική του εταιρεία , σε πολύ μακρινούς ΧΥΤΑ . Έτσι τριπλασιάζεται το κόστος και ΠΟΤΕ η πόλη δεν θα είναι ΚΑΘΑΡΗ .
Αλήθεια ο Εισαγγελέας ασχολείται με το θέμα ; Συνειδητά εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών , την οικονομία και εθελοτυφλεί στην περιβαλλοντική καταστροφή .
Τώρα που θα υλοποιηθεί η ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ποιο θα είναι το απολογητικό επιχείρημα της ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ;

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Ότι προϋπολογισμός υπήρχε για την Αγροτική Οδοποιία μεταφέρθηκε στον κωδικό μεταφοράς σκουπιδιών .
Έτσι ουδεμία παρέμβαση έγινε στο Αγροτικό Δίκτυο .

ΥΔΡΕΥΣΗ
Δεν ψηφίσαμε την συνέχιση καταβολής του τέλους ύδρευσης , για όσους δεν υδροδοτούνται . Είναι παράνομο και ανήθικο .Όταν πρωτοεπιβλήθηκε η παράταξη του κυρίου Λιατσή , δεν το ψήφισε . ΤΟΤΕ υπήρχε η ΛΟΓΙΚΗ σύντομης αποπεράτωσης των συνδέσεων , κάτι που δεν έγινε με ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής . Εξάλλου και οι οικονομικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί .
Επιμένουμε στην πρόταση μας , σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να έρθει ο φάκελος ‘’ Έργο Ύδρευσης Πύργου – Περιχώρων από τον Ερύμανθο ‘’.

Πρέπει ως κύριος χρήστης του έργου , ο πολίτης του Πύργου να μάθει :
Α) Γιατί ενώ το έργο εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2011 , λειτούργησε το 2013 ;
Β) Που οφείλονται οι συνεχείς βλάβες και πώς πληρώνονται οι επισκευές ;
Γ) Πώς έγινε η παραλαβή του έργου ;
Δ) Πόσο κοστίζει η τακτική συντήρηση της δεξαμενής και του δικτύου ;
Ε) Γιατί ο Δήμος Πύργου πρόσφατα αρνήθηκε να αναλάβει την προεδρία του Διαβαθμιδικού φορέα διαχείρισης του έργου , ενώ μέχρι πρότινος είχε την προεδρία ;
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλες παρατάξεις έθεσαν την συγκεκριμένη πρόταση , όπως και μεμονωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι .

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ
Η ΣΗΜΕΡΙΝΉ Δημοτική Αρχή αρνείται και καθυστερεί την Δημοπράτηση ωρίμων έργων οδοποιίας , ανάπλασης κτιρίων , ανάπλασης αστικών χώρων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2 εκατ. Ευρώ .
Στον τομέα κοινωνικής πολιτικής , ο κύριος Αντωνακόπουλος ανέφερε πως έχει παραδώσει εδώ και μήνες στον Δήμαρχο κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , την πρόταση - εισήγηση που είχε εκδώσει η Υγειονομική Περιφέρεια για ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου στο Κατάκολο . Ουδεμία πρωτοβουλία του Δημάρχου για το θέμα αυτό .

Επί πλέον επανέφερε την πρόταση του για αγορά αυτοκινήτου τύπου ασθενοφόρου από τον Δήμο ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς , μοναχικοί συμπολίτες μας .
Επανέφερε την πρόταση του για θεσμική Συνεργασία Δήμου Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας .
Τέλος , σχετικά με την απουσία της Ηλείας από το πακέτο Γιούνκερ , τόνισε ότι θα ζητηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου θα γίνει ενημέρωση από εκπρόσωπο της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου .

Μίλησε για τους αστικούς συνεταιρισμούς νέων και τον τρόπο αξιοποίησης νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων .
Ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται πιο οργανωμένες επισκέψεις στα Τοπικά Διαμερίσματα .
Σκοπός είναι να μάθει ο πολίτης την ΑΛΗΘΕΙΑ , ώστε να αποφασίζει ενημερωμένος και όχι σε καθεστώς πλάνης .

905970 1046671052044595 5488846031345945445 o

11224295 1046671418711225 2096963979723996205 o

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!