16Φεβρουάριος2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Ομαλοποιείται η αποκομιδή της ανακύκλωσης-Χορηγούνται και οικιακοί κομποστοποιητές

Ηλεία Ειδήσεις Ενημέρωση Νέα

Πύργος: Ομαλοποιείται η αποκομιδή της ανακύκλωσης-Χορηγούνται και οικιακοί κομποστοποιητές

Πύργος: Ομαλοποιείται η αποκομιδή της ανακύκλωσης-Χορηγούνται και οικιακοί κομποστοποιητές

Το Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου ενημερώνει τους δημότες ότι η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιείται πλέον με κανονικούς ρυθμούς και έως την Παρασκευή 06/11/2015, θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή και των τελευταίων ανακυκλώσιμων υλικών που είχαν απομείνει κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο δεν πραγματοποιούταν κανονικά η αποκομιδή, λόγω βλάβης των απορριμματοφόρων ανακύκλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δημότες για την κατανόησή τους και τους καλούμε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου, ώστε να μειώσουμε τον όγκο των αστικών απορριμμάτων και να διατηρηθούμε στην πρωτοπορία των ποσοστών ανακύκλωσης πανελλαδικά.
Την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί επέκταση του δικτύου ανακύκλωσης σε όλο τον Δήμο Πύργου και θα πραγματοποιηθεί καταγραφή του δικτύου με GPS και αποτύπωση του σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος Πύργου.

Επίσης στα πλαίσια της προώθησης της κομποστοποίησης, ο Δήμος θα διαθέσει οικιακούς κομποστοποιητές έως το τέλος του 2015, σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται, με την παρακάτω διαδικασία:

Ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα κάνει αίτηση στο Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου (Α΄ όροφος - Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο) και θα παραλαμβάνει τον κομποστοποιητή εντός του χρονικού διαστήματος που αναφέρεται ανωτέρω, χωρίς οικονομικό κόστος για τον ίδιο.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα διανεμηθούν οι κομποστοποιητές που παρέλαβε ο Δήμος, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν οι ανάλογες ημερίδες με σκοπό την εκμάθηση της κομποστοποίησης.

Τέλος, για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και για οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά την ανακύκλωση του Δήμου Πύργου, μπορούν οι δημότες να καλούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα ως Παρασκευή, 07:00 με 15:00) στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας: 2621362415- 2621362432.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΜΠΕΛΤΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!